Ga naar de inhoud

G8/G20: 10.000den demonstranten, massale repressie

Forse rellen in Toronto, waar tienduizenden mensen de straat op zijn gekomen en de politie de afgelopen dagen alles uit de kast heeft getrokken om demonstranten dwars te zitten.

A wall of police in riot gear has formed outside 40 College, police headquarters. People are hurling bricks and golf balls at them.

2 min leestijd
Placeholder image

De Politie in Toronto trekt alles uit de kast om demonstranten (waarvan er een tienduizenden op straat zijn) het leven zuur te maken. Bussen demonstranten die uit Montreal komen, werden opgewacht en aangevallen door relpolitie (bron)

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden meerdere woningen binnengevallen waar demonstanten overnachtten, waarbij mensen gearresteerd werden. In veel gevallen ontbraken huiszoekingsbevelen, en buren die protesteerden kregen geweren op het hoofd gericht en handboeien om. (bron)

Tenminste vier van de gearresteerde mensen worden aangeklaagd op een zware beschuldiging van ‘conspiracy’. In werkelijkheid betreft het mensen actief in anticapitalistische organisaties, radicale milieugroepen of organisaties van inheemse bewoners.

Het is heel warm in Toronto en in dit filmpje vertelt iemand hoe de politie probeert te verhinderen dat demonstranten water kunnen krijgen. (bron)
Je ziet daar ook beelden van de demonstratie: waarlijk veel mensen op de been.
http://movementdefence.org/securityzone

Wederom wordt er ook voortdurend opgetreden tegen journalisten.
Medewerkers van Indymedia Chicago werden aan de grens vastgezet en de toegang geweigerd.

Binnen het hekwerk is het een dodenstad Met een fake lake

En het geluidskanon mag nu ook officieel ingezet worden.

Het laatste nieuws (zaterdagavond in Nederland, 6 uur vroeger daar) is dat er  vele duizenden demonstranten in de straat zijn (belga meldt 10.000, activistische nieuwsbronnen hebben het over 70.000 a 100.000 demonstranten (en twee politie-auto’s in brand gestoken zijn.) (Belga heeft het over 10.000)
http://www.g20breakdown.com/

Op verschillende plekken zouden groepen demonstranten door politieblokkades heengebroken zijn en wordt fel gevonchten.

nieuwsoverzicht-24-juni (krantje pdf: -Daily Spoke (Issue #8):

Follow us on twitter to get important information and updates as it is happening! Follow us @g20mobilize and use hashtags #g20report   —————

Zie ook: Duits overzicht.

IMF waarschuwt voor mislukken G20

Zie verder voor nieuws 2010.mediacoop.ca/ en links in vorig bericht

Balkenende durft hotel niet uit door rellen.