Ga naar de inhoud

Vergadering over acties tegen TTIP

Openbare vergadering komende acties tegen TTIP in Nederland

2 min leestijd

Gelukkig weten ook in Nederland steeds meer mensen af van het bestaan van geheime onderhandelingen over een handelsakkoord tussen de VS en de EU (TTIP genaamd). In veel landen zijn ook al acties tegen dit akkoord gevoerd, waarvan sommige (zoals in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) behoorlijk massaal. In Nederland loopt het op dat gebied helaas nog niet storm. Om daar verandering in te helpen brengen, is er op woensdagavond 15 juli te Boekhandel Rooie Rat in Utrecht een openbare vergadering belegd.

Op deze vergadering willen we kijken of het mogelijk is bij de volgende internationale actiedag tegen TTIP beter beslagen ten ijs te komen. En misschien voordien al: als het mogelijk is kunnen er natuurlijk ook al eerder acties gepland en uitgevoerd worden. per slot van rekening moeten we ook een beetje opschieten: bij de laatste G7-topconferentie hebben de leiders verklaard van plan te zijn nog dit jaar een TTIP-raamakkoord af te willen hebben. Als ze dat ook lukt, betekent het dat we het dit najaar druk zullen krijgen om dat te torpederen.

Maar welke acties willen we? Wat denken we daarmee te kunnen bereiken, en hoe organiseren we ze?

op deze eerste inventariserende bijeenkomst zullen we eerst kort de geschiedenis van de TTIP-acties (in binnen en buitenland) schetsen en vervolgens wat opties voor de toekomst inventariseren. Uiteraard is iedereen die komt welkom om dit aan te vullen.

De bijeenkomst vindt plaats in Linkse Boekhandel de Rooie Rat (Oudegracht 65 Utrecht) op woensdagavond 15 juli, om 19:30 uur en wordt georganiseerd door (mensen van) globalinfo.nl, De Rooie Rat en Kritische Studenten Utrecht

(zie voor meer achtergrondinformatie over TTIP (onder andere): https://www.globalinfo.nl/tag/492-ttip.html