Ga naar de inhoud

Globalinfo Digest 3

Links voor het einde van het jaar

2 min leestijd
Placeholder image

In Duitsland willen ze het jaar beginnen door op 3 januari alle arbeidsbureaus dicht te houden. operatie Agenturschluss heeft te maken met het bezuinigingsprogramma van de regering Hartz IV.
Zie hier foto’s van de persconferentie in Berlijn.
Alle informatie over de campagne is te vinden op deze website.

Een uitgebreid Handboek voor terroristen

Op 16 januari (11-19 uur) voltrekt zich de Alternatieve Boekenmarkt in Plantagedoklaan 8-12 te Amsterdam.

Net klaar is de speciale website voor onthulling van nare bewustzijnsbeinvloedingspraktijken (van regeringen en/of bedrijven) spinwatch
Met bijvoorbeeld het verhaal over de PR-firma achter Victor Yushenko.
Op Nettime-nl verscheen een reactie die de bevindingen wat kort door de bocht vond gaan:

Onder leiding van Nederland werd gepoogd om ingrijpende wetgeving op het gebied van softwarepatenten er door te jassen. Een weerbarstige Poolse minister stak er een stokje voor. Er is voor die minister en zijn ambtenaren zelfs een speciale website gemaakt waar je hen kunt bedanken.

Bang voor openbaarheid en je eigen burgers? snel verscheuren die handel:

Free (Jeffrey Luers) is een Amerikaanse jongen die tot 22 jaar gevangenisstraf veroordeeld is wegens het saboteren van een paar splinternieuwe SUV’s (die asociale vierwielbakken). Er is een speciale website om over zijn lot te informeren.
De muzikant David Rovics heeft een lied over Free gemaakt, Free (Song for Jeffrey Luers). Hier lees je alles over de ellende die SUV’s veroorzaken:

Ook The Ex heeft een nieuwe plaat, Turn, een dubbele zelfs, met daarop een taartlied (The Pie). Op de nieuwste plaat van Chumbawamba Un staat ook al een taartlied: Just Desserts

Op de Peace Jukebox kun je de godganse dag liedjes tegen de oorlog horen.

En hier vind je de gratis-te-downloaden anti G8-CD “Do You Know It’s Capitalism”.

Na het niet op alle vlakken even succesvolle Derde Europese Sociale Forum in Londen, is er een speciale website opgezet voor informatie en discussie op ESF-gebied.

Binnenkort krijgt de US of A een nieuwe ouwe president. Opgeroepen wordt om daar tussen 15 en 20 januari aandacht aan te besteden.

Niets te doen in de kerstvakantie? Ga eens op bezoek bij deze voormalige dominee.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door globalinfo.)