Ga naar de inhoud

Net uit: Moneyland

Waar de superrijken en de multinationals hun geld aan uitgeven. De tekst hieronder is de aankondiging van de Nederlandse uitgever. Daaronder wat links naar interviews en recensies. Een eigen recensie volgt later deze maand.

2 min leestijd

(Aankondiging van uitgeverij Thomas Rap)

Fout geld. Vroeger kon je dat uitgeven aan een auto, een luxevakantie of een bontjas. Veel meer zat er niet in. Tot een paar bankiers in Londen op een briljant idee kwamen. Zou het niet mogelijk zijn om een veilige haven te creeëren, een plek waar de belastingdienst je foute geld nooit zou kunnen vinden?

In Moneyland laat Oliver Bullough ons zien hoe de rijken en de superrijken, de criminelen en de multinationals er de afgelopen decennia in geslaagd zijn om hun geld uit handen van de belastingdienst te houden. Bullough legt uit hoe de rijken alsmaar rijker worden, hoe sommige landen tot het uiterste gaan om grote bedrijven binnen te halen, zodat uiteindelijk alleen de gewone man nog zijn belastingen betaalt. Hij neemt ons mee naar de wereld van de gewetenloze superrijken, die hun rijkdom maar wat graag etaleren, zolang ze maar niets hoeven te delen.

Oliver Bullough publiceerde eerder The Last Man in Russia (genomineerd voor de Stanford Dolman Prize), en Let Our Fame Be Great (genomineerd voor de Orwell Prize en bekroond met de prestigieuze Cornelius Ryan−Award). Hij schrijft onder anderen voor The Guardian en The New York Times.

——————-

Paperback | 424 pag. | € 24,99 | ISBN: 978 94 004 0297 3 | Ook verkrijgbaar als ebook

——————

Zie hier een interview met de schrijver in NRC-Handelsblad, en nog een achtergrondartikel.

Een bespreking op radioprogramma Argos

Bespreking en interview op FTM

Trouw (betaalmuur) over Moneyland en The Guardian.