Ga naar de inhoud

Verkiezingen in Honduras.

Afgelopen weekend vonden verkiezingen plaats in het straatarme Middenamerikaanse land Honduras. Daar was in juni de wettelijke president Zelaya, die het gewaagd had ook wat linkse maatregelen te nemen zoals verhoging van het minimumloon, afgezet door een congsie van militairen en zakenmannen. Hoewel de buitenwereld zich in woorden tegen de coup keerde, slaagde die in z’n opzet om Zelaya van het toneel te verwijderen.

1 min leestijd
asisevota6

 

De verkiezingen werden ‘gewonnen’ door de steenrijke zakenman Porfirio Lobo.Rust en orde zijn weer hersteld, al is Hans van Baalen nog niet geheel gerust of de EU de overwinnaar wel zal erkennen.

De steun van ‘liberalen’ aan de conservatieve elite in Latijns Amerika wordt steeds onbeschaamder. Ook de blanke ondernemerselite in Bolivia wordt op allerlei manieren door vermogende westerse partijen gesteund. In Berlijn was tijdens de verkiezingen in Honduras een demonstratie bij het hoofdkantoor van de Friedrich Naumann Stiftung van de FDP, omdat eerder al uitgevonden was dat die de poutschisten onomwonden steunen.

Meer achtergronden over de verkiezingen in een analyse van Eva Golinger en Lisa Sullivan.

Hieronder een paar foto’s van de verkiezingsdag, die boekdelen spreken.

 

asi se vota en honduas2

 

asi se vota en honduas3

 

asi se vota en honduras

 

asi se vota en honduras4

 

asi vota en honduras5

 

Tot zover de Vrijheid en Democratie van Van Baalen en de zijnen.