Ga naar de inhoud

Veldslag in bos bij Frankfurt: Groenen willen snelweg aanleggen

Al een jaar lang werd een stuk bos ten noorden van Frankfurt bezet gehouden door activisten met imposante boomhutten. En vooral met mensen die zich verzetten. Het bos moet volgens de autoriteiten plaats maken voor een snelweg.

2 min leestijd

De verantwoordelijken in de deelstaat (Hessen) zijn de Groene Partij, of zoals ze officieel heten Bündnis 90/Die Grünen. Hun partijkantoor werd dan ook meermaals bezet. Ze regeren al sinds mensenheugenis in Hessen samen met de rechtse CDU. Zo waren ze ook verantwoordelijk voor het politiegeweld tegen demonstranten tijdens de drie Blockupy-acties in Frankfurt.

Net als GroenLinks in Nederland zijn ze niet zo heel erg groen, en al lang niet meer ook maar een beetje links, maar willen ze vooral regeren en het reëel bestaande kapitalisme niets in de weg leggen maar hoogstens een beetje hervormen.

in het geval van de snelweg A49 wordt er zelfs niet wat hervormd. Er wordt ontruimd. Bij winterse temperaturen worden daarbij slagstokken en waterkanonnen ingezet. En bij het ontruimen van de mensen die in de bomen zitten gaat het er hard aan toe en worden de mensen in de bomen in gevaar gebracht. Een deel van de bomen is 250 jaar oud.

Zoals gewoonlijk heeft de politie een mediabeleid dat eruit bestaat de demonstranten te beschuldigen van het geweld dat ze zelf inzetten.

De Groenen roepen ondertussen de demonstranten op om ‘geweldloos’ te blijven  maar worden gelukkig uitgelachen

De laatste bomen met boomhutten zijn nu geveld, onder uitvoerige politiebescherming, en de acties gaan door.

{youtube}4VSslcvEWg8{/youtube}