Ga naar de inhoud

Torpedeer de G7

In het weekend van 24-26 augustus zal Frankrijk proberen de wereldmachten van de G7 in Biarritz samen te laten komen. Met zijn collega-leiders, onder wie Donald Trump en Angela Merkel, zal Macron een debat over ongelijkheid voeren, terwijl hij dit debat in zijn eigen land en in de wereld de kop in helpt drukken.

2 min leestijd

(bron: Paris demosphere, vertaling globalinfo.nl, die van donateurs houdt)

Net als bij de G20 in Hamburg, net als bij de geruchtmakende dagen van de mobilisatie van de Gele Vestjes, is het aan ons om ons te organiseren om de kapitalistische en koloniale machine opnieuw te hinderen en Macron in het gedrang te brengen, die in de internationale pers in de schijnwerpers zal komen te staan.

Naast Macron is de G7 een belangrijk doelwit. Door vrijhandel, deregulering en begrotings-bezuinigingen te steunen, hebben de G7-landen bijgedragen aan de gestage groei van de sociale ongelijkheden, die een niveau hebben bereikt dat bijna een eeuw lang niet meer is voorgekomen. De G7-toppen symboliseren de neokoloniale overheersing van de belangrijkste westerse mogendheden, ze dienen om de meest gunstige compromissen te sluiten voor de belangen van het kapitalisme. Het is in het kader van deze compromissen dat het economische en financiële beleid dat aan de volkeren van de wereld zal worden opgelegd, wordt bepaald.

Tegenover deze kapitalistische hydra moeten we voorkomen dat deze top plaatsvindt.

Om de top te organiseren, en om ons voor te bereiden op de tegentop en toekomstige acties, zullen we elkaar ontmoeten in La Brèche (96 boulevard Raspail, Parijs) op vrijdag 28 juni om 18.00 uur voor een aperitiefdebat om de problemen en anti-G7 logistieke informatie te presenteren. We zullen het hebben over de Baskische strijd en de evolutie ervan in de afgelopen jaren. Er is een Baskisch anti-G7 protestplatform opgericht, dat al wordt ondersteund door een nationaal antiglobaliseringsplatform. De zadisten van hun kant organiseerden een intergalactisch ontmoetingskamp en er zullen talrijke gele vesten zijn om Macron en zijn vrienden aan te vallen tijdens de top.

We zullen de komende dagen de sprekers aankondigen.

Laten we een goede start van het zomerseizoen voorbereiden voor Macron en zijn wereld op deze zomerbijeenkomst in Baskenland, die heet belooft te worden!

Contact: g7-en-pls@riseup.net