Ga naar de inhoud

Nieuwe wapens tegen demonstranten

 

Het kan toeval zijn, het kan ook zijn dat de heersende klasse voorziet dat de crisis steeds meer protest op straat zal brengen. In ieder geval is die laatste – en de wapenindustrie die daar graag nog wat winst uit slaat – zoals gebruikelijk meer bedreven in het perfectioneren van repressie dan in het wegwerken van de oorzaken van de onrust. Alsof pepperspray en tazers niet genoeg zijn: De nieuwe wapens die de afgelopen week langskwamen…

4 min leestijd
honeywell

 

De politie van Texas heeft een drone helikopter die niet alleen filmbeelden verstuurt, maar ook granaten kan afschieten. Het kreng wordt ingezet om ‘de grens te bewaken’ en kost maar 250.000 US dollar. Als zoiets aanslaat kunnen ze dus binnenkort veilig vanuit de commandocentrale op het politiebureaus traangasgranten op demonstranten afschieten.

 

In Groot-Brittannie test de politie een geweer waarmee een laser-lichtstraal afgeschoten wordt die demonstranten “tijdelijk kan verblinden”: Police to test laser that ‘blinds rioters’ “A shoulder-mounted laser that emits a blinding wall of light capable of repelling rioters is to be trialled by police under preparations to prevent a repeat of this summer’s looting and arson “

Zo ziet dat ding eruit.  En natuurlijk eerst uitgetest op inboorlingen van een arm land dat aangevallen wordt:

“Similor device have alreeds been amused bij Britsen ad American troop in Afghanistan do help protest convocaat form attaque.” .

 

Een van de hoogste Britse militairen heeft trouwens publiekelijk gewezen op ‘het militaire gevaar van de crisis

Onduidelijk is of hij nu bedoelt dat door de crisis de bezuinigingen op het militaire apparaat te drastisch dreigen te worden, of dat wat u en ik denken dat hij bedoelt. De vermelding van de krant dat “The military planning work has come to light after The Daily Telegraph disclosed last month that British embassies in the eurozone have been told to prepare emergency plans for the demise of the euro and the possible civil disorder that could follow,” maakt het er niet beter op. In ieder geval snapt onze Chef-Generaal wel dat zijn regering nu vooral oog heeft voor ‘economisch herstel’: “The country’s main effort must be the economy. No country can defend itself if bankrupt,” he said.

Het Britse leger mag in ieder geval alvast de beveiliging van de Olympische Spelen komend jaar te helpen doen.

 

(Komt u ook nog uit de tijd dat het normaal was dat politie de ‘veiligheid’ binnenlands moest doen, en het leger alleen daarbuiten, of beter nog: alleen de taak had om het land te verdedigen tegen een aanval van over de grens?).

 

Ter voorbereiding van dergelijke inzet worden demonstranten eerst tot ’terroristen’ verklaard.

 

Al enige tijd in gebruik, maar desondanks van een ongelofelijk Big Brother-gehalte, is de LRAD.

(uitleg). Dit ‘geluidskanon’ wordt al vol ingezet door Israël tegen Palestijnen (filmpje)

In 2009 werd het in de VS ingezet tegen demonstranten tegen de G20-top in Pitsburg

Nog een filmpje uit Pitsburg

 

Nu is het ding ook in een draagbare variant opgedoken tegen Occupy Wall Street in New York. Wie dacht dat het alleen een leuk itempje in de prospectus van het bedrijf was: ze worden echt gekochte en gebruikt door de politie (foto van OWS)

 

raytheonWapenbedrijf Raytheon ontwikkelt nu een ME-schild met ingebouwd geluidskanon (en misschien nog wel meer ingebouwd, wie weet)

 

 Overig deprimerend nieuws is de wetswijziging in de VS die het mogelijk maakt dat mensen die tot terrorist zijn bestempeld, door het militaire apparaat voor onbeperkte tijd gevangengenomen kunnen worden. (2012 National Defense Authorization Act (NDAA) ) Aanvulling: Meer over deze zojuist aangenomen wet in dit stuk bij Salon.

 

Alle nieuwe wapens en wetten ten spijt is het natuurlijk bekend dat de dreigende werking van dit spul al begint op het moment dat mensen denken dat ze hierdoor niets meer kunnen beginnen. In feite doen we door het verspreiden van berichten erover, eigenlijk het werk voor hen.

De bulk van de repressie geschiedt natuurlijk nog gewoon met ouderwetse middelen zoals daar zijn:

Paarden

 

Knuppels

 

Waterkanonnen

 

Traangas

 

Stillen en ME

 

En gewoon intens gemeen pijn doen

 

Hun collega’s in Uganda leven zich ook met wat nieuws uit

 

Geen paniek

 

Het is natuurlijk evenzeer en feit dat demonstranten en actievoerders veel inventiever  zijn dan de staat en z’n knokploegen en steeds weer nieuwe voorsprong krijgt

 

Ook interessant is dat de ordetroepen tegenwoordig een dermate groot arsenaal aan hulpmiddelen mee moeten sjouwen, dat ze moeite hebben om vooruit te komen. Dit heeft uw razende reporter onlangs weer eens in het wild kunnen aanschouwen. Zo is het geen toeval dat de ME-ers in dit filmpje de sloot niet meer overkomen (waar de demonstranten geen moeite mee hebben).

 

Zolang de staat echter een geweldmonopolie kan claimen en als enig ‘legaal’ mensen mag opsluiten, zal verzet dagelijkse noodzaak zijn.

Zo kan het dus ook

 

En vergeet niet: Capitalism is the Enemy of Democracy