Ga naar de inhoud

Ma 28 juni Brussel: Manifestatie tegen coup Honduras

Maandag is het precies een jaar sinds er een verkapte staatsgreep in Honduras plaatsvond. Er zal in Brussel een manifestatie gehouden worden voor de Hondurese ambassade. Eeen jaar later zijn de democratische rechten van de burgers immers nog verre van hersteld en de repressie tegen mensen die opkomen voor die rechten, is groot.

2 min leestijd
hondurasvotar

 

Het goede nieuws is dat het verzet tegen de staatsgreep en de regering die erna aan de macht kwam, ook nog steeds groot is. Zij verwerpen de nepverkiezingen die als ‘oplossing’ voor de impasse gehouden werden, met steun van de EU en de VS.

Hoewel de EU en de VS hun macht inzetten om te proberen de nieuwe neoliberale zakenmannenregering erkend te krijgen zijn veel landen in Latijns Amerika en de OAS nog steeds niet van plan de nieuwe regering te erkennen.

De manifestatie op maandag roept op tot soldariteit met degenen die zich verzetten, en is tegen samenwerking met de coup-regering. eist herstel van de democratie en het stopzetten van moorden en censuur. Verder wordt geeist dat de ambassadur in Brussel, Ramon Custodio, die zich aan de kant van de coupplegers geschaard heeft, uitgewezen wordt. (meer info hier)

28 juni 17h00
tegenover Ambassade Honduras,
3, rue des Gaulois
1040 Bruxelles (Métro Mérode, bus 80, tram 81)
en wordt georganiseerd of ondersteund door
PLATEFORM E POUR LA DEMOC RATIE AU HONDURA S, CNCD 11-11-11, CADTM,  CIFCA, CIDAL, Comité pour les droits humains “Daniel Gillard”, Comité de solidarité avec la Bolivie.

Achtergrond:

Zie ook: The Honduran Business Elite One Year After the Coup.
en: Hondurese Regering Houdt niet van Kritiek.