Ga naar de inhoud

Loi Travail: Nieuwe stakingen op 21 september

Na de geslaagde aftrap op 12 september van een deel van de Franse vakbonden en andere activisten,  beginnen nu allerlei nieuwe oproepen en acties de kop op te steken. Te beginnen met de 21e.

2 min leestijd

(Zie hier een bericht over de 12e september en hier eerdere berichtgeving over verzet tegen de Loi Travail)

De gebeurtenissen vandaag in Parijs zijn hier te volgen.
en hier de oproep met links naar lokale acties.

Om 14:00 begint er een demonstratie vanaf Montparnasse naar Place d’Italie.

Interessant is ook dat delen van de ‘sociaaldemocratische’ vakbond CFDT en de Christelijke CFTC aan het bewegen zijn. De leiding had eerder besloten niet aan de protesten deel te nemen maar zich door Macron te laten paaien. Nu willen de leden in de afdeling transport toch aan de stakingen deel gaan nemen.

Ook de afdeling metaal van de CFDT gooit de kont tegen de krib.

Zoals eerder gemeld willen de transportafdelingen van de CGT en FO (en kleinere) op de 25e beginnen met staken. Ze kondigen onder meer aan dat ze de brandstofopslagpunten in het land willen gaan blokkeren. Bij eerdere stakingsgolven raakte daardoor het halve land lam omdat de benzinepompoen niet langer bevoorraad konden worden.

De vakbond SUD heeft trouwens een internationale oproep gedaan om de stakingen te steunen die hier in het engels te lezen is.

Ondertussen is in Parijs het proces begonnen tegen vier demonstranten die ervan beschuldigd worden een politie-auto te hebben belaagd en in brand gestoken bij een eerdere manifestatie.

Beelden van Parijs vandaag (21 september):

{youtube}0IdZ6foTZhM{/youtube}