Ga naar de inhoud

Honduras: Doodseskaders tegen oppositie

De situatie in Honduras blijft rampzalig. De neoliberale zakenmannenregering die met frauduleuze verkiezingen aan de macht is gebleven, zaait dood en verderf tegen een opstandige bevolking die de uitslag niet accepteert. “Deze regering ontbeert elke legitimiteit”.

2 min leestijd

Zie voor eerdere berichten over de crisis in Honduras op globalinfo hier, en hier en hier en hier en hier  en de vorige hier.

(Foto van upsidedownworld A demonstrators carries a sign reading “JOH, our dead are on your conscience” during the Honduran women’s day march in central Tegucigalpa, Jan. 25, 2017. Source: Heather Gies)

Zie deze recente documentaire van RealNewsNetwork:

{youtube}3yaK22sw-C8{/youtube}

Recente berichten van mainstreammedia als The Washington Post/AP melden dat de top van de Hondurese politie betrokken is bij de smokkel van cocaine

Maar minstens even dringend zijn de onthullingen van het lokale radiostation Radio Progresso dat de repressie tegen demonstranten tegen de illegale regering direct aangestuurd worden door mensen van president Hernandez (The ex-captain of the Armed Forces, Santos Orellana Rodríguez, says that active intelligence and counterintelligence units are currently receiving direct orders from President Juan Orlando Hernández). Een vertaling van de onthullingen van de voormalige legerkapitein is hier te vinden bij upsidedownworld. Hij beticht de militaire inlichtingendienst ervan achter moorden, martelingen en verdwijningen van demonstranten te zitten.

De betreffende klokkenluidende kapiteit was eerder ontslagen toen hij bekend maakte dat de broer van de illegale president, tevens parlementslid, Antonio “Tony” Hernández, door de DEA beschuldigd werd van de smokkel van drugs.

Zie de vertaling van een uitgebreid interview met de kapitein hier.