Ga naar de inhoud

Gratis krant over TTIP-vrijhandelsverdrag

Vers van de pers is de krant ‘TTIP van de ijsberg’. Een acht pagina’s dikke gratis krant over het TTIP-vrijhandelsverdrag, waarover nu in het geheim wordt onderhandeld tussen de EU en de VS.

2 min leestijd

De krant is gemaakt door mensen van het Platform Authentieke Journalistiek (PAJ) en globalinfo.nl, met steun en medewerking van talloze andere organisaties zoals SOMO, TNI, WEMOS, Milieudefensie en Aarde Boer Consument.

In de krant wordt uitgelegd wat TTIP en andere momenteel lopende vrijhandelsverdragen inhoudt: wat de herkomst is en welke gevolgen het zou kunnen hebben op het gebied van voedsel en landbouw, gezondheid, en milieu. Ook is er aandacht voor alternatieven, zoals het Alternative Trade Mandate, en voor acties die momenteel internationaal tegen TTIP gevoerd worden. Een hele pagina van de krant is besteed aan ISDS, het omstreden mechanisme voor geschillenbeslechting voor multinationals dat in TTIP dreigt te worden opgenomen.

De krant is ook online te bekijken, als pdf of als ISSUU-boekje

De papieren versie is in een oplage van 10.000 exemplaren uitgebracht en onder andere te verkrijgen bij de boekhandels het Fort Van Sjakoo in Amsterdam (Jodenbreestraat 24) en De Rooie Rat in Utrecht (Oudegracht 65).

Hulp bij verspreiding is zeer welkom. Exemplaren van de krant kunnen bijvoorbeeld neergelegd worden bij bibliotheken, natuurvoedingswinkels en de info-afdeling van openbare gebouwen (tip: indien nodig even vragen of het mag, niet te dikke stapels neerleggen en regelmatig even nalopen of ze op zijn). Ook misstaat de krant niet op de leestafel bij uw stamcafé, apotheek, (tand)arts of kapper. Uitdelen bij manifestaties en bijeenkomsten, of gewoon doorgeven in de trein kan ook.

Mocht je meerdere exemplaren van de krant willen ontvangen (en kun je ze niet op bovenvermelde adressen afhalen) stuur dan even een berichtje naar info@globalinfo.nl

Rond 18 april zal een nieuwe editie van de krant uitkomen.