Ga naar de inhoud

Gooi Google de stad uit

De computermultinational en grossier in uw zoekopdrachten op internet, google, wil een groot complex opzetten in Berlijn, midden in de volksbuurt Kreuzberg. Bewoners daar verzetten zich en roepen op om mee te doen met het wegkrijgen van het bedrijf.

2 min leestijd

Het plan heet Google-campus (Duits bericht erover) en is een bedrijfsontwikkelcomplex van 2500 2m voor ‘start ups’ en hippe internetdingen.

Volgens de critici wordt daarmee de stad en de buurt opgezadeld met nieuwe torenhoge vastgoedprijzen voor ‘invasive technologies’. Er wordt gewezen op de rol van dit soort projecten in ‘gentrification’.

Ze roepen op om bij te dragen aan acties en er zijn om de twee weken bijeenkomsten om acties te plannen.

De critici gaan verder dan alleen google op de korrel te nemen en roepen op om zich te verzetten teen een ‘dystopian nightmare’ voor toekomstige generaties, waarin “bedrijven als Google, samen met Facebook, Apple, Microsoft of Palantir, een bepalende rol hebben in het beslissen over de toekomst van technologie. We willen geen dystopische toekomst waarin de fusie tussen mensen en computers als onvermijdelijk worden verkocht, en waar aan elkaar gekoppelde machines ingezet worden om mensen te onderdrukken en te controleren”.

lees meer op de website fuck off googl.

Een ex-CEO van dat andere grote internetbedrijf, facebook, is vorige maand uit de school geklapt over het bedrijf dat hij heeft helpen doen groeien, en hoe dat momenteel “de maatschappij uit elkaar scheurt”.

Hij roept iedereen op om te stoppen met de zogenaamd sociale media.

Enkele weken gelden hebben activisten in Berlijn al een redelijk geslaagde poging gedaan om Amazon een tijd lam te leggen.

————-

PS: steun globalinfo.nl, meer informatie hier!