Ga naar de inhoud

Vrijdag Berlijn: Make Amazon Pay!

In Duitsland woedt deze week de actieweek tegen amazon. In solidariteit met de stakende arbeiders bij de multinational. Vrijdag 24 november moet de uitlevering van producten uit een van de opslagplaatsen in hartje Berlijn getorpedeerd worden.

2 min leestijd

Eerder viel al de vertaling van deze oproep met nadere informatie op globalinfo te lezen.

De acties vrijdag gaan onder meer – en dat alles natuurlijk in overleg met degenen die het werk in amazon doen – om het ingrijpen in de levering in de Berlijnse binnenstad. Daar wordt gegarandeerd dat men binnen bepaalde postcodezones binnen twee uur na bestelling het pakje geleverd krijgt.

Overigens heeft amazon, dat in Nederland geen vestiging heeft, onlangs besloten ook in Nederland ‘amazon prime’ aan te bieden. Maar ze moeten hun spullen dus betrekken vanuit Duitsland, Frankrijk en mogelijk nog verder. Dat betekent dat – mocht je zaken met dat bedrijf willen doen – je bestelling ook mogelijk door de Duitse arbeiders behandeld wordt. In die zin kun je ook hier vandaan meedoen…

Vrijdag in Berlijn begint het om 10:00 op het Savignyplatz.

Vertaling van de aankondiging van vrijdag:

BE THERE OR BE SQUARE

24.11. | 10 Uhr | Savignyplatz | Berlin

Al bijna vier jaar strijden Amazon-medewerkers om erkenning van hun eisen aan het management. Daarbij gaat het al lang niet meer om tarieven, een paar euro meer in lonen, maar om ziekmakende  arbeidsomstandigheden, mensonterende controle en gebrek aan respect bij het management. Amazon loopt voorop bij de algemene maatschappelijke trend tot toenemende veiligheid, intensievere uitbuiting en allesomvattende surveillance.

Met onze actie op Black Friday 24.11.17, de internationale koopjesjachtdag van Amazon, onderbreken we de agressieve inspanningen van het bedrijf om zijn marktmacht verder uit te breiden. Ons doel is om de impact van de arbeidsgeschillen te vergroten door een Amazon-vestiging te blokkeren. Hiervoor hebben we het distributiecentrum in de binnenstad van Berlijn Kudamm-Karree uitgekozen. Vanaf hier is levering van de producten gegarandeerd binnen twee uur. Dat nu is een garantie die in de smalle zijstraten aangepakt kan worden!

Ontmoetingsplek: 10 uur Savignyplatz

Zie meer informatie hier.

En nieuws zal op de ticker te volgen zijn https://ticker.makeamazonpay.org/

——-

PS: steun globalinfo.nl, meer informatie hier!