Ga naar de inhoud

Atlanta, VS: Hoe stop je Cop City en verdedig je het bos?

Op 18 januari werd Manuel Teran – “Tortuguita” – gedood door de Georgia State Police tijdens een inval in het Weelaunee Forest. In de weken na zijn dood is de strijd wereldwijd bekend geworden. Duizenden mensen hebben wakes en solidariteitsacties gehouden om hun steun aan de beweging te betuigen en de boodschap uit te dragen dat Cop City nooit gebouwd zal worden.

5 min leestijd

(Bron: Emrawi, vertaling globalinfo.nl, die van donateurs leeft)

(Zie ook: Video Raises Questions About Tortuguita’s Death at “Cop City” Amid Permit Appeal op truthout)

Wij danken u voor uw steun en voor het ondertekenen van de solidariteitsbrief.

We zijn vastbesloten om Cop City te stoppen. Hieronder schetsen we manieren waarop ieder van u een directe bijdrage kan leveren aan het succes van deze beweging, of u nu een organisatie bent, een groep vrienden of alleen achter uw computer zit.

DEZE STRIJD GAAT ONS ALLEN AAN.

Dit is niet alleen een lokaal gevecht. Het is een strijd voor het klimaat.

Klimaatverandering en ecocide gaan ons allen aan. De vernietiging van de bewoonbare aarde gebeurt door de vernietiging op individuele plaatsen. Het behoud van een bewoonbare aarde vereist dat we allemaal vechten voor al deze individuele plaatsen.

Er bestaan op de planeet Aarde geen ‘opruiers van buiten’.

Ieder van ons heeft er belang bij de vernietiging van een bos overal te voorkomen.

De strijd voor het klimaat en de strijd tegen de uitbreiding van de politie zijn één en dezelfde.

Het is de politie die werd, wordt en zal worden gebruikt om de ecosysteemvernietigende agenda van bedrijven af te dwingen, om bewegingen te onderdrukken die de wereld willen veranderen en om mensen te doden die de levensomstandigheden op deze planeet verdedigen.

Het is meer dan de morele verontwaardiging over politiemoorden die ons nu doet handelen.

De concrete gevolgen van Cop City gaan verder dan Atlanta en bedreigen de bewegingen die ons hoop geven.

Met Cop City probeert de Atlanta Police Foundation een opleidingscentrum te bouwen om de politie te moderniseren en de strijd van de komende decennia, d.w.z. de strijd voor ecologische, economische en antiracistische rechtvaardigheid, de kop in te drukken.

Het concept van “citizen policing” is lang gebruikt om de aandacht af te leiden van het echte probleem en om een verhoging van het politiebudget te rechtvaardigen: Telkens wanneer de politie moorden pleegt en publieke verontwaardiging veroorzaakt, eisen zij “meer opleidingsmogelijkheden” en meer middelen van politici, waarbij zij de woede over hun gedrag omzetten in een rechtvaardiging voor het uitbreiden van hun bevoegdheden.

Cop City is “burgerpolitie” op anabole steroïden – het is de volgende golf van gemilitariseerde politie-uitbreiding en we moeten voorkomen dat deze zich uitbreidt.

Dit is een strijd voor een levend bos en tegen de uitbreiding van politiegeweld. Maar het is ook een strijd voor de doden die ons blijven vergezellen, voor de Cree mensen die uit het Weelaunee Forest zijn verdreven door het kolonialisme, voor de slaven op Prison Farm, voor de voorouders wier geesten het bos bewoonden en die meer verdienen dan nog een eeuw politiegeweld. Wij kunnen niet ademen in deze politiestaat, maar de levenden en de doden kunnen ademen in het bos.

Om te winnen, hebben we jouw hulp nodig. Om te winnen moet de afstand tussen “wij” en “jij” worden verkleind en moet deze strijd jouw strijd worden. Wij stellen drie vormen van actie voor die jij onder vrienden en netwerken kunt verspreiden:

ONMIDDELLIJK TE NEMEN MAATREGELEN

* Stap 1: Richt een “Weelaunee Defence Society” op.

Wij stellen voor om onmiddellijk onder deze naam te beginnen organiseren. We willen dat “Weelaunee Defense Societies” zich verspreiden als een meme. Zeg het voort, gebruik uw websites, enz.

Het is niet nodig om een volledig nieuwe groep te beginnen. Als je al lid bent van een groep die de solidariteitsverklaring heeft ondertekend, dan is die groep ook een “Weelaunee Defence Society”. De eerste stap zou anderen niet moeten tegenhouden.

* Stap 2 is uw lokale protest, als onderdeel van de Solidariteitsweek, 19-26 februari.weeksolcop

De beweging roept op tot een week van solidariteit van 19 tot 26 februari.

Organiseer in deze week openbaar protest dat druk uitoefent op aannemers of financiers van het Cop City-project. Geen actie is te klein, of te hoog gegrepen.

Waar je ook woont, er is waarschijnlijk een kantoor van een bedrijf dat met dit project te maken heeft. Je kunt ze vinden op stopcopcitysolidarity.org en srycampaign.org

* Stap 3: Kom naar de actieweek in Weelaunee Forest van 4 tot 11 maart, waarvoor massaal wordt gemobiliseerd.

defendmarchcop

De Atlanta-beweging heeft opgeroepen tot een vijfde actieweek en vraagt alle tegenstanders zich voor te bereiden op het kamperen in het bos en deel te nemen aan de vele evenementen en acties binnen en buiten het bos.

Bereid je voor om te komen of steun degenen die dat van plan zijn.

Deze actieweek wordt een belangrijk moment voor de wederopbouw en uitbreiding van de kampen ter verdediging van het bos.

Als je langer dan een week kunt blijven of lokaal kunt organiseren om anderen langer te ondersteunen, doe dat dan.

Let op: De activisten zitten nog steeds in het bos en groepen komen en gaan elke dag. De politie is er niet in geslaagd om ons eruit te zetten – en dat zullen ze ook niet kunnen. Vooral niet als er steeds meer mensen komen.

De beweging is ondanks alle repressie gegroeid en wij dringen er bij jullie op aan om in je uiteenlopende deelbewegingen dit te steunen: klimaat , abolitionisten (tegen politie en gevangenis, vert.), studenten en alles andere.

Meer informatie en acties zullen binnenkort worden gepubliceerd.

* Stap 4: Geld inzamelen voor het Atlanta Solidariteitsfonds (ASF).atlsolfund

Het is belangrijk dat degenen die worden gearresteerd voor hun werk ter verdediging van het bos, worden gesteund. Het Atlanta Solidariteitsfonds steunt momenteel 19 mensen die zijn beschuldigd van “binnenlands terrorisme” voor hun activiteiten ten behoeve van het bos, evenals meer dan 900 mensen die zijn gearresteerd tijdens de George Floyd Opstand. Als je zelf niet in staat bent om bovenstaande acties te organiseren of eraan deel te nemen, doe dan alstublieft je best om geld in te zamelen voor ASF. Hier is de link voor informatie en donaties: https://atlsolidarity.org/

Met jouw hulp zal Cop City nooit gebouwd worden.

Samen zullen we een compromisloze massabeweging worden voor een vrije en bewoonbare Aarde.

Weelaunee Verdediging Maatschappij – Commissie Public Relations