Ga naar de inhoud

Aanhoudend protest tegen bezuinigingen

Na de geruchtmakende demonstratie van de kunst-en cultuursector tegen de bezuinigingen (link) zijn er alweer forse andere protesten geweest, die echter veel minder media-aandacht kregen.

2 min leestijd
340_thuiszorg1

 

Update: Raad van Cultuur stapt uit protest geheel op.  Check ook deze mooie rant van topcomponist Louis Andriessen (filmpje)

 

Op 29 juni ging het openbaar vervoer in de drie grote steden plat

 

Op diezelfde dag demonstreerden duizenden mensen tegen het afbreken van de psychiatrische zorg

Zo’n tienduizend mensen hebben vandaag gedemonstreerd op het Malieveld in Den Haag tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De demonstranten zijn vooral boos over de eigen bijdrage die mensen met psychische en psychiatrische problemen moeten gaan betalen voor hulp. Instellingen voorspellen dat patiënten met een klein inkomen zullen afhaken, omdat de behandeling te duur wordt. De kans is groot dat die groep dan meer overlast gaat veroorzaken.”

 

Dat leverde het volgende aandoenlijke verslag op tv op

 

Een week eerder waren de zorggebruikers die gebruik maken van een Persoonsgebonden Budget aan de beurt (ook dit gaat nu op het hakblok)

{youtube}sA-SB5jkDh4{/youtube}

Foto’s uit de krant

 

Zie ook de website http://www.pgb.nl/

 

Beide campagnes lieten zich overigen helaas verleiden om de bewindvoerder die verantwoordelijk is voor de ellende, op het podium te hijsen.

 

Naar verluidt gaat Den Haag nu weer eens op vakantie en is dat doelwit voor acties tijdelijke dus gesloten.

 

Wie naarstig doorgaan met actievoeren zijn de dames van de thuiszorg in Haarlem. Die bivakkeren al dagen in een tent voor het stadhuis. Hun eisen: geen verlaging met 25% van hun toch al schamele loon.

 

(zie eerder op globalinfo en hun website)

 

402_thuiszorg2

Boodschap voor de collega’s  van de thuiszorgwerksters in Haarlem

 

402_thuiszorgteylers

Naast de thuiszorgwerksters-tent zijn enkele ouders en leerlingen neergestreken van het Teylers college, dat wegbezuinigd wordt. Het enige alternatief is 10 kilometer fietsen verderop!