Ga naar de inhoud

31 augustus: Lutkemeer Blijft!

Feestelijk & strijdbaar voor behoud van de Lutkemeer en de Boterbloem:  Zaterdag 31 augustus, 14:00 Tuinen van Lutkemeer Grote vergadering voor verdediging van de polder

12:30 wandeling vanaf Boerderij de Boterbloem

2 min leestijd

Beste mensen,

Ondanks al onze hartstochtelijke pleidooien om GEEN bedrijventerrein te bouwen op de Lutkemeerpolder en biologische akkerbouwbedrijf De Boterbloem te behouden, heeft het Amsterdamse gemeentebestuur NIETS toegegeven. Ze heeft nu De Boterbloem gemaand om per februari volgend jaar zelfs haar gebouwen en boomgaard te verlaten. Daarover was tot dusver geen sprake, die behoren ook helemaal niet tot het geplande bouwterrein.

Het is een duidelijk geval van wraak omdat De Boterbloem weigert aan de ‘greenwashing’ van het bedrijventerrein mee te werken.

Wij zien daar slechts een oproep in om onze activiteiten meer kracht bij te zetten en roepen iedereen op om zich bij ons te voegen en samen plannen te maken om ons te verzetten tegen de vernieling van een prachtige polder en kostbare boerderij.

Op zaterdag 31 augustus is er een grote oploop om informatie te delen, plannen te smeden en samen te feesten. Vanaf 14:00 uur in De Tuinen van Lutkemeer, einde Etnastraat (tien minuten lopen vanaf eindpunt tramlijn 1).

Om 12.30 vertrekt er een wandeling-met-uitleg over de natuur, vanaf De Boterbloem. Deze sluit dan aan bij het programma van 14:00

Het definitieve programma volgt, maar er zijn in ieder geval workshops over bijvoorbeeld grond en speculatie, hoe verdedig je een polder, het belang van stadslandbouw en klimaat, muziek, eten van de oogst en informatie over de laatste stand van zaken. Komt allen en zegt het voort!

Er is nog niets verloren, we hebben trouwens geen keuze. Als we de klimaatramp willen overleven, dan moeten groene gebieden als de Lutkemeer behouden blijven.

Meer informatie:

behoudlutkemeer.nl

https://reddeboterbloem.wordpress.com/

Lutke Blijft!