Ga naar de inhoud

Antikapitalistische 1 mei demonstratie in Den Bosch

In deze tijd waar in de traditionele vakbonden en partijen een feest vieren alsof de strijd beslecht is en we de vruchten kunnen plukken van een gedegen sociaal overleg, weten wij wel beter. Staat en kapitaal zijn door de technolisering en schaalvergroting enkel machtiger geworden. Tijdens deze crisis wordt nog maar eens de gigantische overproductie … Continued

2 min leestijd
Placeholder image

In deze tijd waar in de traditionele vakbonden en partijen een feest vieren alsof de strijd beslecht is en we de vruchten kunnen plukken van een gedegen sociaal overleg, weten wij wel beter. Staat en kapitaal zijn door de technolisering en schaalvergroting enkel machtiger geworden. Tijdens deze crisis wordt nog maar eens de gigantische overproductie vernietigd en zullen de klappen voornamelijk bij de precairen vallen.

Mensen zonder vast contract, uitkeringstrekkers, migranten, huismoeders en –vaders, mensen die werken in sectoren als toerisme, horeca, schoonmaak en ook de culturele sector zullen het zwaarst getroffen worden door de huidige crisis. Zij zijn immers flexibel inzetbaar en hebben geen vast inkomen. Daarnaast zijn bijna alle publieke diensten geprivatiseerd en bestaat er geen garantie meer dat elementaire nutsvoorzieningen betaalbaar blijven

1 mei is een internationale dag van herdenking en strijd. In 1886 werden 7 anarchisten ter dood veroordeeld voor een bomaanslag tijdens een meeting op de Haymarket (Chicago). Deze meeting was een reactie op de repressie tegen de nationale staking die begon op 1 mei 1886. Vandaag willen we weer aansluiting zoeken bij dit internationale protest. We herdenken alle mensen, mannen, vrouwen en kinderen die vochten voor de klassenstrijd. Hoe kunnen we dit beter doen dan op straat te komen en deze strijd voort te zetten.

Wij roepen iedereen op die de strijd met staat en kapitaal willen aangaan om naar Den Bosch te komen. Niet om een rondje rond te kerk te lopen, maar wel om onze 1 mei terug op de kaart te zetten. We gaan de mensen laten weten dat sociale verworvenheden alleen door klassenstrijd kunnen worden gewonnen, en dat het sociaal overleg enkel leidt tot meer afbraak. Dit zullen we niet alleen op straat, maar ook in de winkels en op de werk-vloer doen.

Samen staan we sterk. Door solidariteit en collectieve strijd zullen we de huidige economische en politieke machtsverhoudingen omverwerpen!

De demonstratie is op 1 mei om 14.00 uur Leonardo da Vinciplein (achterzijde station) Den Bosch

Mayday Den Bosch
www.may1th.org
denbosch@may1th.org