Ga naar de inhoud

Nieuwe munitie tegen CETA en TTIP vanuit Canada

Maude Barlow, prominente milieuactiviste en voorzitster van de Canadese burgerbeweging “The Council of Canadians/Le Conseil des Canadiens” is momenteel met een delegatie van haar organisatie op tournee in Europa.

1 min leestijd

(Bron: website Ander Europa)

Het is een ruggensteun voor de Europese campagnes tegen de vrijhandelsverdragen TTIP en in het bijzonder CETA, het verdrag dat de EU aan het afsluiten is met Canada.

De Canadezen hebben wel enige ervaring met dergelijke vrijhandelsverdragen: sinds meer dan twintig jaar kennen ze de gevolgen van NAFTA, een verdrag tussen de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Het resultaat: 350,000 jobs verloren in de industrie, toenemende ongelijkheid en 37 zaken aanhangig gemaakt door bedrijven die zich beroepen op de investeerdersclausule ISDS. 

Maude Barlow schreef hierover een rapport, Fighting TTIP, CETA and ISDS: Lessons from Canada dat ook als basis dient voor een kort filmpje (zie hieronder).

Meer over The Council of Canadians op hun website, over de Europese tournee hier. Er bestaat ook een Franse, Spaanse en Duitse versie van het filmpje.

{youtube}L9inPBS98cs{/youtube}