Ga naar de inhoud

Einde aan de invasie en etnische zuivering in Afrin door de Turkse staat

De Turkse staat intensiveert nu de bloedbaden waaraan het burgers in Afrin onderwerpt. De Turkse staat heeft de etnische zuivering in de Koerdische stad Afrin versneld door gebruik te maken van de mogelijkheid die is ontstaan door de terugtrekking van SDF, YPJ en YPG, die de intentie hebben om schade aan de burgers en zelfs grotere bloedbaden te voorkomen.

2 min leestijd

(Bron: Aankondiging Demned op fedbook)

Het echte doel van de Turkse staat is om het Koerdische volk volledig te elimineren en om een Koerdische politieke status te voorkomen. Hun praktijken in de invasie van Afrin maken duidelijk dat de Turkse staat zijn beleid van etnische zuivering zal voortzetten met gebruik van alle jihadistische moordbendes waarmee het in alliantie is.

De staatsterreur die wordt gepleegd door de Turkse staat en de barbarij van de jihadisten met wie het samenwerkt, vindt plaats voor de ogen van de hele wereld. Alle internationale troepen en vooral de VS, Rusland, de EU en de VN zijn verantwoordelijk voor deze invasie en de etnische zuivering.
Humanitaire steun voor Afrin

De honderdduizenden burgers in Afrin die gedwongen zijn te vluchten voor de barbaarsheid van de Turkse staat, worden op hun eigen manier aan hun lot overgelaten zonder enige hulp van hen. Honderdduizenden burgers en vooral vrouwen en kinderen worden geconfronteerd met een grote humanitaire ramp. De humanitaire behoeften van deze mensen worden niet aangepakt en de wereld kijkt toe. De internationale troepen die zwijgen en daarmee het bloedbad en de invasie van de Turkse staat goedkeuren, helpen zelfs niet de honderdduizenden mensen die gedwongen zijn te vluchten voor een bloedbad. De invasie van Afrin is een schande voor de mensheid. De heldhaftige krachten van de Koerdische YPG-, YPJ- en SDF-troepen waren tijdens de uitvoering van hun taken niet alleen de verdediging van Afrin, maar ook de verdediging van democratie, vrijheid, waarden en de eer van de mensheid.

Dringende oproep aan de regering, politieke partijen, mensenrechtenorganisaties, vakbonden en internationale instellingen en gemeenschap:
• Zich verzetten tegen de Turkse staat Terreur is een humanitaire plicht.
• Het verlenen van hulp aan die honderdduizenden mensen die proberen te ontsnappen aan de Turkse vervolging is de verantwoordelijkheid van de internationale troepen.
• De Turkse ivasietroepen moeten onmiddellijk worden teruggetrokken en de Turkse staat moet worden berecht voor hun misdaden tegen de mensheid.
• Een einde maken aan alle wapenonderhandelingen en politieke partnerschappen met autoritaire regimes zoals Turkije in het Midden-Oosten.
• Ondersteuning van de democratische krachten en vredesinspanningen van de DFNS voor een vrij, democratisch Syrië.