Ga naar de inhoud

Verkiezingen als geldpomp voor top FvD

Met het onderzoekswerk van Piet Lekkerkerk als basis heeft tv-programma De Avondshow met Lubach eens uitgepakt over de graaierij van Baudet en zijn kringetje extreemrechtse provocateurs. Het mobiliseren van de extreemrechtse onderbuik blijkt een meer dan lucratieve hobby te zijn.

1 min leestijd

(Bron: Avondshow Lubach, illustratie van weblog Piet Lekkerkerk)

Natuurlijk zijn er veel partijen waarbij het behalen van leuke baantjes bij verkiezingsresultaten, laten we het zacht uitdrukken, minstens zo belangrijk is als de beoogde idealen waar ze kiezers mee lokken. Elke zetel levert een riant salaris op, naast betaalde assistenten en allerlei onkostenvergoedingen. Maar (de top van) Forum voor Democratie weet dat allemaal te overtreffen in graaizucht en harkt nog veel meer binnen, met allerlei schimmige bv-structuren. Het betreft particulier geld, maar ook veel geld uit de staatskas, dat vervolgens in de zakken Baudet en zijn vrienden verdwijnt.

Kijk zelf maar bij de site van de avondshow, en vooral op de weblog van Piet Lekkerkerk, of hieronder in de youtubeversie van de Lubach-uitzending.

{youtube}1uw1DPJ1Jt8{/youtube}