Ga naar de inhoud

System Fail 25: De drang tot vernietigen

De 25e aflevering van de riotporn-reeks van submedia. Met deze keer een deprimerende intro over de staat van de wereld, beelden van de rellen in Frankrijk na de moord op de 17-jarige Nahel, en verzet in Peru tegen een illegale regering. En het einde van presentatrice DDOS…

1 min leestijd

Terwijl de mensheid zich verzoent met een nooit eindigende cavalcade aan catastrofes, zijn grote delen van de bevolking bezweken aan wanhoop of afleiding door cultuuroorlogen of een reeks ijdele culturele fenomenen. [Voeg hier Barbenheimer grap in].

Veel jongeren, vooral in Frankrijk, hebben deze hopeloosheid gekanaliseerd in woede. De afgelopen maanden was het land getuige van een reeks stakingen en rellen als reactie op de verhoging van de pensioenleeftijd en deze rellen werden eind juni nog heviger na de moord door de politie op de 17-jarige Nahel Merzouk tijdens een verkeerscontrole. Nu het stof is neergedaald, geven onbekwame politici slecht ouderschap en TikTok de schuld.

In Peru hebben demonstranten uit het hele land zich verzameld in Lima om het aftreden van president Dina Boluarte en de ontbinding van het congres te eisen.

Zie de video

On our website here.
On Kolektiva here.
On YouTube here.
On Vimeo here.

Free Peppy and Christal