Ga naar de inhoud

System Fail # 20: Een kant kiezen

De wekelijkse dosis ‘geïnformeerde riot porn’ van subMedia. Na deze aflevering blijft het een tijdje stil omdat ze werken aan de langere documentaire over ‘The Social Empire’. Maar eerst dit over de Monroe Doctrine, Peru, Griekenland en de italiaanse politieke gevangene Alfredo Cospito.

1 min leestijd

Na bijna 200 jaar heeft de Monroe Doctrine een verwoestende staat van dienst op het westelijk halfrond. Deze bloedige geschiedenis van gringo imperialisme heeft stromen van links populisme voortgebracht, die sterke politieke krachten in de regio zijn geworden. Helaas voor anarchisten en andere revolutionairen hebben deze linkse politieke regimes de neiging om zich tegen de VS te verzetten door middel van autoritaire staatsmiddelen, of anders hebben zij zich eenvoudigweg ontpopt als spreekbuis van het neoliberalisme.

In Peru, dat geplaagd wordt door een diepgewortelde politieke oppositie, beschuldigingen van corruptie en een lage populariteit, heeft de voormalige president Pedro Castillo geprobeerd het congres te ontbinden, wat heeft geleid tot zijn afzetting en daaropvolgende arrestatie. Dit heeft geleid tot een golf van protesten die het land heeft verlamd.

Ondertussen heeft in Griekenland de moord door de politie op Kostas Fragoulis, een Roma-tiener die werd beschuldigd van het stelen van 20 euro aan benzine, tot een nieuwe golf van protesten geleid.

Tot slot een verklaring van Alfredo Cospito, een anarchistische gevangene in hongerstaking die zich verzet tegen het draconische 41-bis regime in Italië.

{vimeo}782620345{/vimeo}

Bekijk de hele aflevering

On our website here
On Kolektiva here
On YouTube here
On Vimeo here
Em portugues aqui