Ga naar de inhoud

Steve Keen: Kunnen we een nieuwe crisis voorkomen?

Steve Keen is een van de weinige economen die de financiële crisis van 2008 voorspeld heeft. Wat is zijn mening over ons huidige financiële systeem? Woensdagavond vertelt hij die in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

2 min leestijd

Het antwoord is woensdag te horen in Pakhuis de Zwijger. De website meldt dat de zaal vol zit, maar er is een live stream. En natuurlijk krijgt u een gloedvol verslag op globalinfo.nl

De aankondiging van de avond op de website van Pakhuis de Zwijger:

De wereldwijde financiële crisis van 2008 had grote gevolgen voor de wereldeconomie en verraste de conventionele economen volledig. Een van de weinige economen die op de crisis anticipeerde is Steve Keen. Nu waarschuwt hij opnieuw, omdat hij stelt dat de steeds stijgende particuliere schuldenlast een nieuwe financiële crisis bijna onvermijdelijk maakt. Samen met politici, beleidsmakers en andere economen zal Steve Keen zijn analyse over ons huidige financiële systeem uiteenzetten en bespreken wat er moet worden gedaan om een stabieler financieel systeem te creëren.

Met Steve Keen (Ereprofessor UCL Kingston University) en
Theo Kocken (Hoogleraar Risicobeheer VU)

Steve Keen is een Distinguished Research Fellow aan de UCL, de auteur van Debunking Economics (2011) en Can We We Avoid Another Financial Crisis? (2017), en een van de weinige economen die anticipeerde op de wereldwijde financiële crisis van 2008, waarvoor hij de Revere Award van de Real World Economics Review ontving. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresses zijn de ontwikkeling van de complexe systeembenadering van de macro-economie en de economie van de klimaatverandering. Hij heeft meer dan 80 publicaties gepubliceerd over financiële instabiliteit, geldschepping, logische en wiskundige tekortkomingen in de conventionele en marxistische economische theorie, de rol van energie in de productie, en vele andere onderwerpen. Hij staat op de Richtopia-lijst van de 100 meest invloedrijke economen ter wereld. Eerder was hij hoogleraar economie aan de Kingston University London en de University of Western Sydney, Australië. Voor meer informatie kunt u zijn website raadplegen.

Zie hier een uitgebreid interview online:

{youtube}DoV30wlsk{/youtube}

Theo Kocken is oprichter van Cardano Group en hoogleraar Risicomanagement aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Samen met de bekende directeur van Monty Python Terry Jones produceerde hij de documentaire ‘Boom, Bust, Boom’ die een inzichtelijk portret geeft van de dynamiek van de wereldwijde financiële sector en de manier waarop irrationeel gedrag een crisisperiode doet ontstaan.