Ga naar de inhoud

Oplossing stikstofprobleem BBB genadeloos doorgezaagd in tv-programma

Nadat eerst Arjen Lubach de achtergronden van de glyfosfaatpartij BBB belichtte in een programma, vlak voor de provinciale verkiezingen die zo glorious door dezelfde partij gewonnen werden, was het nu de beurt aan de grapjassen van Even Tot Hier.

2 min leestijd

(Zie hier link naar eerder artikel over de versie van Lubach)

Ik had nog niet eerder van het programma gehoord, maar op twitter waren veel mensen enthousiast over de ‘roast’ die Caroline van der Plas (en vooral; haar ‘voorstel’ over de stikstofcrisis) te verduren kreeg in het programma van afgelopen zaterdag 16 april.

Hier een clippie van een melig nummertje dat het pogramma ook opleverde.

Als de BBB gevraagd wordt wat ze dan willen doen aan het probleem, verwijst la Caroline steevast naar dat rapport van hen (als initiatiefwet ingediend samen met Eppink van Ja21)

In de hele aflevering op de website van NPO start gaat het er inhoudelijker aan toe. Eerst zie je hoe Van der Plas op een kinderachtige manier altijd op andere oorzaken (voor teveel stikstof) wijst, zoals ganzen (ipv. koeien) of, en dan wordt het grappig, maar ze denkt serieus te zijn, mountainbikers. Maar verder moet iedereen maar die nota van hen lezen.

Dat hebben de makers van het tv-programma gedaan, en er blijkt niet veel zinnigs in te staan, volgens hen. Ze maken er in ieder geval flink gehakt van.

(zie de hele uitzending hier bij NPO-start)

Het programma zal ‘in de provincie’ bij de BBB-aanhang weinig indruk maken, want daar zijn ze ervan overtuigd dat alles dat kritisch van de publieke omroep komt doorgestoken kaart is en door de linkse soros/wef-elite is ingestoken.

Bovendien is en blijft het een lachprogramma.

Serieuzere doorlichting (van eveneens NPO-kant) geeft het BBB-verhaal wat meer krediet, maar is vooral beleefder in het doorzagen.