Ga naar de inhoud

Leest Ravage!

Ravage heeft een wereldnummer uitgebracht. Dus wordt abonnee of koopt dat ding in den kiosk. Hierbij de inhoud.

3 min leestijd
Placeholder image

R A V A G E # 2 2 0 0 5
actieblad voor een stralende toekomst – 01.02.2005 17:09

RECHERCHE ZET JONGEREN ONDER DRUK

Twee jongeren uit Heerlen, die van vernieling van ABN-Amro pinautomaten en brandstichting werden verdacht, zijn onlangs verhoord door rechercheurs van de Nationale Recherche. Uit de vraagstelling kwam naar voren dat de dienst vooral bezig is informatie te verzamelen over activisten die protesteren tegen het proefdiercentrum BPRC.

Op 5 januari vroeg in de middag wordt er aangebeld bij de woning van de ouders van Simone, woonachtig in Heerlen. ,,Goedemiddag, wij zijn Henk de Jong en Fred van Faasen, rechercheurs van de Nationale Recherche uit Driebergen. Is uw dochter thuis?”

De ouders staan perplex en willen weten wat hun dochter dan wel niet gedaan heeft. Hierover wilden zij niks loslaten. Wel gaven ze aan toestemming te hebben van de officier van justitie om haar mee te nemen voor verhoor. ,,Als ze niet vrijwillig meegaat, kunnen we haar buiten heterdaad arresteren”, antwoordt De Jong.

Simone bevindt zich op dat moment op haar werk, maar zou over een uurtje thuiskomen, weet haar moeder te melden. Zolang willen de rechercheurs nog wel op haar wachten. De 17-jarige Heerlense weet niet goed raad bij de aanblik van de rechercheurs in de woonkamer. Simone: ,,Ze zeiden enkel dat het verhoor in het teken zou staan van anarchisme en vernieling en dat ze van de ’terrorisme en activisme bestrijding’ waren.” – l lees verder op de webstek.

HET BELANG VAN CONFRONTATIE
Hoe kan het dat de globaliseringsbeweging in Nederland zo moeilijk van de grond komt in vergelijking met andere landen? Over deze vraag hebben talloze activisten en publicisten zich al het hoofd geboden, zonder een bevredigende verklaring te hebben gevonden. In het vlugschrift ‘Protestbewegingen’ doet Dirk Kloosterboer een nieuwe poging. lees verder

GESOL MET VLUCHTELINGEN
Een asielzoeker uit Libie, die uit wanhoop over zijn uitzetting een scheermesje had ingeslikt, mag alsnog in Nederland blijven. Dit heeft de rechtbank bepaald. Een aantal vluchtelingenorganisaties start dit voorjaar een nieuw offensief om alsnog een generaal pardon te bepleiten voor de tienduizenden uit te zetten asielzoekers. – lees verder.

JONGEREN ZITTEN RIJKEN OP DE HIELEN
De Duitse rolprent ‘The Edukators’ van regisseur Hans Weingartner gaat over jeugdige wereldverbeteraars die op hun eigen unieke wijze de wereld willen verbeteren. Actie voeren in een winkel van sportschoenen, waar de film mee begint, is niet zo uniek, wel hun nachtelijke inbraken in de huizen van rijke stinkerds. – lees verder

ACTIENIEUWS
Bontwinkel is luizen in de pels zat – Hasselt loopt uit tegen verkoop bont – Weer jachthutten afgebrand – Protest bij koeriersdienst HLS – Einde Hof ven Eden? – Boete voor uitdelen soep – Dekker baalt als een stekker – Ook krakers tegen huurplannen – Kabaal tijdens inaugeratie Bush – AFA op de educatieve tour. lees verder

+ AGENDA/OPROEPEN
lees verder.
+ COLUMN
lees verder.

NIET OP DE WEBSTEK, WEL IN HET BLAD:
* Britse activist in het nauw
* Volksraadpleging zonder mandaat
* ‘Referendum grondwet geen overbodige luxe’
* De flexibilisering van de illegale arbeid in het Westland
* Flexwerken is ook niet alles
* 06/05 is vooral amusant
* Sharon’s liefde voor Abbas
* Het banaalfundamentalisme
* Mobiel bellen schaadt de gezondheid
* Nucleaire smokkel Kahn omvangrijker dan gedacht

Ravage #2 ligt vanaf vrijdag 4 februari in de alternatieve boekhandel.

E-Mail: Website: http://www.antenna.nl/ravage

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door ravage.)