Ga naar de inhoud

Leest Buiten de Orde

Het herstnummer van Neerlands enige echte anarchistische tijdschrift is uit. Dik, goedkoop, en met twee bijlages. O ja, en ook met een reuze interessante inhoud.

2 min leestijd
Placeholder image

Naast allerhande artikelen en korte berichten over andere onderwerpen, treft u in het nieuwste nummer (3e kwartaal, herfst 2004) een interview aan met de Spaanse anarchistische veteraan Abel Paz, tevens de biograaf van de Anarchistische voorman Durutti.
Verder in Buiten de Orde een uitgebreid dossier over “de Stad”, twee stukken die eerder op Globalinfo al verschenen (Participerende Economie en Leven na Sociale Forums). En een stuk over de crisis die aan zal breken als de aardolie op is, wat al bezig is te gebeuren en al ernstige effecten heeft. En een opzienbarend stukje geschiedenis: Anarchistische arbeiders in Dortmund voerden daar al in 1919 de 6-urige werkdag in en vormden een bond die aan zijn succes bezweek doordat iedereen er lid van wilde worden, zelfs mensen die geen flauw idee hadden wat anarchisme nu inhield.

Ook fijn zijn de twee bijlages: de inmiddels tot in ministeri%euml;le kringen vermaarde cd-rom over directe actie, en een brochure met deel drie van de serie “Weg met het Empire, laat de lente komen” (een uitvoerige beschrijving van de radiclae melieubeweging in Groot Brittannië).

Buiten de Orde is in de linkse boekhandel te koop voor het belachelijke bedrag van 2,50 euro of te bestellen bij de makers.
Zie voor adressen van linkse boekhandels bijvoorbeeld de links op de van Ravage

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door doet er niet toe.)