Ga naar de inhoud

De monsterlijke markt

Monsters of the Market (Zombies, Vampires and Global Capitalism) is een geweldig boek dat een paar jaar geleden uitkwam maar nog steeds het lezen meer dan waard is. Nu is er ook een mooi interview met de auteur, David McNally waarin hij uitlegt waarom het nodig is om goed te begrijpen wat ‘de markt’ met eenieder vermag uit te spoken.

1 min leestijd

Eerder verscheen al op globalinfo een uitgebreide recensie van het boek van de hand van Jacob Zonneberg. Het boek legt niet alleen uit hoe kapitalisme in het dagelijks leven te werk gaat. Het is ook nog eens een vermakelijk overzicht van inzichtelijke horror-literatuur dat niet toevallig verscheen op momenten dat het kapitalisme die horror in real life opdiende.

De auteur had een gesprek met Ester Leslie over zijn werk, waarin hij uitlegt waarom ‘de markt’ iedereen aangaat. Die markt wordt vaak gezien als een abstrakt fenomeen dat ver weg zaken doet met goederen en diensten. Maar wat veel belangrijker is, zegt McNally is dat de markt ook jou aanvalt, en je berooft van tijd, geld en leven. Doe er dus je voordeel mee. Alleen door de monsters te begrijpen, kunnen we ze verslaan…

{vimeo}81199864{/vimeo}