Ga naar de inhoud

Clip over de Robin Hood-taks

Een campagnevideo over de Robin Hood Taks (voorheen Tobin Taks genaamd en officieel Financial Transaction Tax, waarvan vele varianten zijn) is nu ook in Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

1 min leestijd
Placeholder image

De Financiële Transactie Taks (FTT) die nu maar eens echt op de rails moet worden gezet, is geen wondermiddel. De taks is ook voor ons maar één van de vele instrumenten in het brede gamma dat we in de aanpak van financiële crisissen nodig hebben. Maar het is wel een uitstekend instrument. Het is technisch haalbaar. Het kan vrij snel en door afzonderlijke landen en landengroepen, zoals de Eurozone, worden toegepast. Het kan helpen om kapitaalbewegingen meer op de langere termijn te richten dan op het dagelijks heen-en-weergeflits. En de taks kan heel veel geld opbrengen voor ontwikkeling en de financiering van de Global Public Goods (Mondiale Publieke Goederen zoals water, onderwijs, gezondheidszorg).
De steun van ngo’s, internationale netwerken en vakbonden is groter dan ooit. Het wordt hoog tijd om al die steun ook te bundelen rond één gezamenlijk voorstel en gezamenlijke actie. Om druk te zetten op de G-20 (juni 2010) en de FTT stevig aan bod te doen komen in de VN-conferentie over de millenniumdoelen (september 2010).

{youtube}skYTrrJmrqA{/youtube}