Ga naar de inhoud

13 Jan. Boekpresentatie Fort van Sjakoo: “Anti-nihilisme”

De schrijvers van het boek “Anti-nihilisme” (Arthur en Jarmo Berkhout) presenteren hun boek in boekhandel het Fort van Sjakoo in Amsterdam op vrijdag 13 januari vanaf 17:00. 

2 min leestijd

(Bron: indymedia.nl)

(Zie hier een eerdere uitgebreide recensie van het boek op globalinfo)

Waar: Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, Amsterdam, Netherlands

Arthur en Jarmo waren betrokken bij de Maagdenhuisbezetting en zij maken deel uit van Mokum Kraakt. Onlangs publiceerden ze het boek ‘anti-nihilisme’ over engagement in de eenentwintigste eeuw. In dit boek laten ze je kennismaken met filosofen zoals Aimé Césaire, Walter Benjamin, en Achille Mbembe. Met behulp van deze filosofen denken ze na over waar activisme zich vandaag de dag op gericht moet zijn om de ‘chronische noodtoestand’ van onze tijd te doorbreken.

Tegen het verlammende nihilisme roepen ze op tot een “strijd voor een sociale omwenteling die in het afwenden van de catastrophe de toekomst redt”.  In deze boekpresentatie zullen ze vertellen hoe zij tot dit boek gekomen zijn en waarom activisme en filosofie goed samengaan, en zij zullen ook ervaringen delen over hoe ze zelf door te kraken en bezetten hun ideeën in de praktijk proberen te brengen.  

Na een korte presentatie is er volop ruimte om in gesprek te gaan over het boek, en ook de daarin besproken filosofische inzichten, of daarop geïnspireerde toekomstige plannen voor strijd en verzet.

Met een hapje en een drankje na afloop. Toegang gratis. Presentatie is in het Nederlands

Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, Amsterdam, Netherlands

website: https://sjakoo.nl