Ga naar de inhoud

zo 25 april: Infodag over EU-acties

Vanaf 1 juli aanstaande zal Nederland voorzitter zijn van de Europese Unie. Dat betekent dat allerlei informele topconferenties in EU-verband in Nederland plaats zullen vinden. Activisten en kritische organisaties organiseren op 25 april een informatiedag.

2 min leestijd
Placeholder image

Zondag 25 april

Informatie over de EU, wat er mis mee is, en wat er tegen te doen is

In de zaal van HTIB, 1e Weterings plantsoen 2c Amsterdam
Zaal open: 12.00 uur, begin programma: 12.30

(* Nb: sommige namen zijn nog onder voorbehoud)

1e blok:
Wat is er precies mis met de EU?: korte introducties door oa. Olivier Hoedeman (CEO), David Eurodusnie en Mirjam vader Stichele (Somo).

2e blok:
Wat gaat er komend jaar in Nederland gebeuren? Korte tocht door de agenda van het voorzitterschap. Met Frank van Schaik als stalmeester en kort commentaar van mensen of organisaties die wat met het thema te maken hebben: Aseed, Wise, kritische studenten, boeren, antimilitaristen.

3e blok:
(anti-)EU beweging in heden en verleden. Met verhalen en beelden uit recente verleden en informatie van Steungroep Maarten en Bureau Jansen en Janssen. En info over huidige activiteiten van Euromarsen, Attac, Bastanetwerk.

4e blok:
Alternatieven. Een schets van de verschillende posities van kritikasters van het huidige EU-beleid. Discussie over meest effectieve strategieen. En Informatie over inhoudelijke alternatieven voor verschillende thema’s als: landbouw (ABC), energie (Wise), transport (Aseed), economie en handel (Voor de Verandering, Lou Keune), pensioenen (Rodrigo Fernandez).

Afsluitend (17.00 uur)
Presentatie van initiatieven, waarbij ook aandacht voor de verkiezingen van 10 juni. (wel/niet/blanko stemmen?) En aankondigen van allerhande lokale of mondiale initiatieven. Aktiebazaar waar mensen precies die initiatieven kunnen vinden waar ze zich bij aan willen sluiten.

De informatiedag is een initiatief van het Bastanetwerk (http://www.bastanetwerk.nl)
Voor meer informatie en aanmeldingen XminY Solidariteitsfonds, tel 020-6279661, email:

Meer informatie over EU-activiteiten in Nederland:
http://eu2004.eurodusnie.nl/
Meer informatie over globalisering: https://www.globalinfo.nl
Meer informatie over fundamentele alternatieven: http://www.globalternatives.nl

De zaal van HTIB is bereikbaar via tram 16, 24 en 25 vanaf Amsterdam CS en tram 6,7 en 10 via metrostation Weesperplein

(aanvulling)

Momenteel is Ierland voorzitter.

Ierse anarchistische organisaties organiseren een aantal protestdagen rond 1 mei, onder het motto “Say No to Fortress Europe”. Ze hopen dat er ook velen uit eldersland mee zullen doen. Alle informatie is hier te vinden: http://struggle.ws/eufortress/

Zie ook feature op indymedia.nl

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door bastanetwerk.)