Ga naar de inhoud

Vrijdag: Komt allen Albert Heijn bezoeken met Reverend Billy

Aanstaande vrijdag 6 augustus staat in de VS Ahold centraal in de tour van de ’tomatenplukkers’ van de Coalition of Imokalee Workers. Ze doen dan met hun rijdend “museum van de moderne slavernij” Quincy, Massachusetts, de zetel van Aholds hoofdkantoor in de VS aan. Uit solidariteit en om hun eisen kracht bij te zetten, doen wij hetzelfde in Amsterdam, waarbij we begeleid zullen worden door Reverend Billy en Savitri D van de Church of Stop Shopping.

2 min leestijd
ciw

 

Ahold’s dochterbedrijven bleken in te kopen bij bedrijven die besmet zijn geraakt bij een grote slavernijzaak. De CIW eist van Ahold dat ze werk maakt van de aanpak van uitbuiting bij haar toeleveranciers. De CIW wil dat Ahold een eerlijke prijs gaat betalen voor de tomaten die het inkoopt, zodat de arbeiders die de tomaten plukken er van kunnen leven. En ze eisen een stem voor de landarbeiders in het controlesysteem op de arbeidsomstandigheden, om slavernij en ander misbruik voortaan te voorkomen.

Enkele jaren geleden slaagde de CIW er na jaren van demonstreren en actievoeren in om een eerste grote inkoper, fastfoodketen Taco Bell, te dwingen om een hogere te betalen voor haar tomaten. Sindsdien zijn meer grote bedrijven omgegaan. Ahold (dat in de VS verschillende winkelketens bezit, waaronder Stop&Shop, Martin’s en Giant) weigert tot nu toe een akkoord met de tomatenplukkers te ondertekenen.

Het wereldwijde hoofdkantoor van Ahold zit in Amsterdam aan de (hoe verzinnen ze het) Piet Hein Kade. Daarom willen we op dezelfde dag uit solidariteit met de CIW-actie ook daar een boodschap heenbrengen. We roepen iedereen op om daaraan mee te doen.

Het gebeuren staat onder leiding van Reverend Billy, de inmiddels beroemde dominee van de Church of Stop Shopping die even op bezoek is in Nederland. Hij zal de ceremonie leiden die even swingend als luidruchtig dreigt te worden. Neem dus uw koorleden en eventueel muziekinstrumenten mee. De dresscode is AH-blauw.

Het evenement zal om 14.30 stipt beginnen op de trappen voor AH Food Plaza achter de Dam in Amsterdam (NZ Voorburgwal 226). Na een eerste ceremonie aldaar, zullen we in optocht via CS naar de Piet Heinkade 167 trekken, alwaar nieuwe uitgevoerd zullen worden, en verwacht wordt dat AH met een antwoord komt op de eisen van de CIW.

Dus: Komt massaal en Verkondigt het Voort: Vrijdag 6 augustus 14.30 NZ Voorburgwal 226 Amsterdam

———————-

Voor meer informatie zie:

ciw-online.org

en supermacht.nl

Pers is ook welkom, voor meer informatie kan contact opgenomen worden via info@globalinfo.nl