Ga naar de inhoud

Vrijdag 7/10 globaliseringscafee XminY

Het vierde globaliseringscafe voltrekt zich vrijdag 7 oktober aanstaande van 17-20.00 uur.

2 min leestijd
Placeholder image

Vrijdag 7 oktober wordt voor de vierde keer een globaliseringscafee georganiseerd. Zoals gebruikelijk zal er een bont programma afgedraaid worden, tussen 17.00 en 20.00 uur, met deskundologen, activisten, merkwaardige filmpjes en soundbites en zullen ook de hapjes-en-drankjes niet ontbreken.

Op het programma deze keer (onder andere):

*) Hoe Nederland elders mens en milieu verknalt om het milieu te verbeteren (Papua Nieuw-Guinea, Ecuador…)
*) Hoe de OESO (club van rijke landen) faalt om regels voor multinationals in te stellen (en wat het alternatief daarvoor is)
*) Hoe je stookkosten komende winter de pan uit gaan rijzen en al je geld dan ook weer bij Shell, Esso en Balkenende terecht zal komen. Of niet…?
*) Wie is er bezig met arbeidsomstandigheden in China, nu zo’n beetje alles dat hier in de winkels ligt daar gemaakt wordt?
*) Presentatie van het boekje “Requim voor de Hulp, de Ondergang van een Bedrijfstak”
*) In vogelvlucht aankondiging van de komende activiteiten rondom WTO, G8 en EU…
*) Film: Bij de laatste G8-demonstraties werd McDonalds nu eens niet ingegooid maar toegejuicht (door het zakenmannen/vrouwen-blok CRAP)
en tenslotte: premiere van de film Alarm Clocks Kill Dreams, gevolgd door oprichting nieuwe Nederlandse Partij voor minder Arbeid
.
Muziek: Matthew Herbert, die een anti-commercieel meesterwerk heeft gemaakt dat gratis te downloaden is, met als instrumenten oa. (gesampelde geluiden van…) vuilnis van fastfoodresturants en boodschappentassen.

Dit alles te beginnen om 17.00 uur bij XminY Solidariteitsfonds
De Wittenstraat 43 (vlakbij Haarlemmerpoort, Amsterdam-West)
Amsterdam. En gratis.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door XminY.)