Ga naar de inhoud

Verzet tegen IMF/WB top in Istanbul

Van 1 tot 8 oktober is uitgeroepen tot een ‘week van verzet’ tegen de
najaarstop van IMF en Wereldbank die in die week in Istanbul
plaatsvindt.

2 min leestijd
Placeholder image

Een vertaling van de oproep om deel te nemen aan een ‘week van verzet’. De woordvoerders en bureaucraten van multinationale kapitalistische bedrijven zullen op 6 en 7 oktober in Istanbul zijn voor de jaarlijkse vergadering van de ‘Board of Governors’ van de Wereld Bank en het Internationaal Monetair Fonds. Ze zullen daar besluiten nemen die de levens van miljarden mensen kunnen vernietigen.

Zonder twijfel zal dit weer een volgende bijeenkomst zijn om de belangen te verdedigen van de kapitalistische heersers. Ze zullen praten over economische beleidspaketten, hervormingen en bezuinigingen en de gelijkschakeling van grondwetten, waarmee ze slechts een nieuwe schakel zullen toevoegen aan de ketting van uitbuiting voor de toekomstige armen en de planeet waar we op leven.

Ervaringen uit de eerste hand in Argentinië, Jamaica, Nigeria, Kenia en elders hebben al lang aangetoond dat de Wereldbank en het IMF geen andere resultaten opleveren dan armoede en uitbuiting. Het IMF en de Wereldbank, de leidende architecten van mondiaal kapitalisme, zijn de belangrijkste instrumenten om armen van hun leefplek te verdrijven door stedelijk ontwikkelingsbeleid, commercialisering en monopolisering van waterbronnen door die te verkopen aan een handvol internationale bedrijven, het verdoemen van lokale boeren door ze over te leveren aan mondiale kapitalistische bedrijven met neoliberaal landbouwbeleid, en nieuwe ketens toevoegend aan de ketens van arbeiders door nieuwe arbeidswetgeving op te leggen.

13.000 Boeven en mogelijk evenveel veiligheidstroepen om ze te beschermen zullen zich in die dagen onder ons voegen. Die dagen zullen waarschijnlijk als de hel zijn. Politie-doorzoekingen, id-controles, afgesloten straten, hekken, et cetera.

Kom; laten we ze laten zien wat de hel is! Onze vreugdevuren zullen hun nachtmerrie zijn!

We roepen op tot een week van mondiaal verzet tegen IMF en Wereldbank tussen 1 en 8 oktober. In Istanbul maken we voorbereidingen voor het organiseren van workshops, tentoonstellingen, filmvertoningen, debatten en activiteiten tegen IMF en Werelbank. Er zullen accommodaties zijn voor degenen die uit andere steden en uit het buitenland komen. Als je deel wilt nemen in de voorbereidingen en het proces van mobilisatie, neem dan contact met ons op via  direnistanbul@gmail.com

Voor regelmatige informatie en updates over de voorbereidingen is er onze website:

(Engels) http://resistanbul.wordpress.com/
(Turks) http://direnistanbul.wordpress.com/


Tijdens de dagen van vreugdevuur, hebben we allemaal de hoop de internationale solidariteit te versterken!
Autonomie van de bevolking tegen mondiaal kapitaal!
Voeg je stem bij de schreeuw tegen nationaal en internationaal kapitaal!