Ga naar de inhoud

Verkiezingsdebat over economie: Crisis, Keuzes en Kansen

Dinsdag 25 mei
20:00 uur Tumult, Utrecht
Tumult, Domplein 4/5 Utrecht
http://www.tumultdebat.nl

De komende verkiezingen op 9 juni zouden wel eens de belangrijkste kunnen zijn sinds lange tijd. De economische crisis en andere grote problemen rond voedsel, klimaat en energievoorziening staan immers centraal op de agenda (of zouden dat moeten….). Platform Duurzame en Solidaire Economie nodigt de politieke partijen uit om te komen vertellen wat ze op economisch gebied voor beleid willen voeren.

2 min leestijd
fgdcover

Rond vier thema’s wordt daarom met vertegenwoordigers van zeven partijen gedebatteerd. De kandidaten die aanwezig zullen zijn, zijn Hans van Leeuwen (SP), Martine Vonk (CU), Niels van den Berge (GL), Steven van Weyenberg (D66), Diederik Samsom (PvdA) en Peter Ruys (CDA). De VVD is tot nu toe – ondanks vele verzoeken – niet in staat gebleken een kandidaat te vinden om aan het debat deel te nemen. Van de kant van Platform DSE zullen Lou Keune, Martijn van der Linden en Paul Metz het woord voeren. De leiding van het debat is in handen van Evelijne Bruning (The Hunger Project)

De thema’s waarover gedebatteerd zal worden zijn: economische groei, geld en de financiële sector, prijzen en belastingen, en mondiale verhoudingen. (zie voor meer details: alliantiefairgreendeal.org).  In korte rondes van 25 minuten zullen steeds vier van de kandidaten de arena betreden. Rond elk thema zal een stelling van Platform DSE centraal staan, dat als begin van een oplossing op dat gebied voorgesteld wordt. (De stellingen zijn hier te vinden (pdf))

Het debat zal worden gefilmd door wereldburgers.tv en een verslag zal binnen enkele dagen op internet te vinden zijn. Financieel is een en ander mogelijk gemaakt door het fonds Pequeno.

Het debat wordt georganiseerd door Platform Duurzame en Solidaire Economie (www.platformdse.org) dat in december samen met enkele tientallen andere organisaties het voorstel voor een Fair & Green Deal lanceerde, om uit de verschillende samenhangende crises te komen die ons momenteel teisteren. Zie daarvoor www.alliantiefairgreendeal.org.

Het debat is gratis toegankelijk, aanmelding kan via info@platformdse.org.