Ga naar de inhoud

Uitnodiging Landelijke Vergadering over G8-acties

Een eerste landelijk overleg voor mensen en groepen die zich aan willen sluiten bij de protesten tegen de komende G8-conferentie.

2 min leestijd
Placeholder image

Van 6 t/m 8 juli a.s. vindt in de Zuid-Schotse Highlands de jaarlijkse bijeenkomst plaats van de rijkste industrielanden, de G8. Acties hiertegen vangen al enkele dagen ervoor aan en staan reeds goed in de steigers. Net zoals bij eerdere campagnes, zoals in Genua en Evian, zullen de acties even talrijk als divers zijn.

Ook vanuit Nederland wordt er meegedacht en meegewerkt om het verzet tegen deze schaamteloze machts- en geldwolven te organiseren. Veel is al gedaan, maar veel moet ook nog gebeuren. Bij deze willen we je / jullie uitnodigen voor de volgende landelijke bijeenkomst, op donderdag 31 maart in Utrecht.

Het gaat hierbij om een praktisch overleg met twee doelen. Het ondersteunen van deelname aan, en zelf bedenken van acties voor en tijdens de G8-top in Schotland zelf. En, nadrukkelijk ook, het opvoeren van het verzet tegen deze instelling in Nederlandse steden en dorpen. Acties voor een vrije en gelijkwaardiger wereld voor iedereen kunnen immers net zo goed om de hoek gevoerd worden; ambassades, consulaten, banken en olie-multinationals te over!

De vergadering zal gericht zijn op het ondersteunen en voeren van directe actie, waartoe onder andere wordt opgeroepen door het Engels/Schotse Dissent-netwerk. Zie www.dissent.org.uk Tijdens de G8 zullen er ook andersoortige acties zijn, o.a. van vakbonden, kerken, ontwikkelingsorganisaties, beroemde popsterren en linkse voorhoede-clubs. Wij kiezen bewust voor de acties die zowel kapitalisme en onderdrukking bestrijden als basisdemocratische, autonome alternatieven opzetten. Wereldwijd wordt dit ondersteund door het netwerk van People’s Global Action (PGA), zie www.agp.org

De vergadering vindt plaats op donderdag 31 maart boven het politiek-cultureel centrum ACU, Voorstraat 71 te Utrecht. Aanvang: 20 uur. Het is mogelijk om vanaf 18 uur (veganistisch, lekker en betaalbaar) te eten. Hiervoor moet zelf gereserveerd worden via telefoon 030-2314590.

Wil je deelnemen aan de vergadering, geef je dan even-voor aanvang- op via
Tot donderdag de 31e maart!

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Dissent!-NL.)