Ga naar de inhoud

Story of Change

Het internet-filmpje “The Story of Stuff” dat in 2009 online ging, werd erg populair. Het animatiefilmpje van ruim 20 minuten, legt uit hoe er in het westen een economisch systeem heersend werd, dat alleen nog maar troep produceert. Nu is er een vervolg. Veel korter (6 minuten) zet The Story of Change uiteen wat we eraan zouden kunnen doen.

1 min leestijd
changelogonw

Je vindt het filmpje op hun website:

 

http://www.storyofstuff.org/movies-all/story-of-change/

 

Of op mediasites als youtube:

{youtube}oIQdYXCKUv0{/youtube}

het is allemaal nogal op de Amerikaanse situatie gericht, en de blooper over dat stemmen toch wel het eerst is dat je moet doen, zullen we ze daarom maar vergeven. Maar het is verder vooral erg helder en in zekere zin ‘verfrissend radikaal’ in z’n prompte afwijzing van de ook en vooral in Nederland veel in zwang zijnde dooddoener dat we maar aan de kassa moeten bepalen wat we wel of niet willen. Daar gaat het niet om, betoogt het filmpje, want daar begint de ellende helemaal niet.

 

“The solutions we really need are not for sale in supermarkets”.

 

Op de website  kun je een soort quizz doen om te kijken wat voor soort ‘changer’ je bent en je aanmelden voor komende campagnes. Moraal van het verhaal is dat ‘kritisch shoppen’ niet helpt, organiseren en actie voeren wel. Midden in de roos dus!