Ga naar de inhoud

Stop G8 2007: Dissent-NL vergadering

Ter voorbereiding van protest en verzet tegen de komende G8-top; vergadering van Dissent-Nl in Utrecht op 12 september.

2 min leestijd
Placeholder image

De G8 top in Duitsland komt dichterbij, en activisten uit heel Europa zijn druk bezig met de voorbereidingen van de protesten daartegen. Zo was er begin augustus een drukbezocht actiekamp, ‘Camp Inski’ in Noord-Duitsland. Ook uit Nederland zijn daar mensen naartoe gegaan om aan de voorbereidingen bij te dragen (verslag. Er zijn veel plannen gemaakt en het is daarom tijd om ook in Nederland de organisatie van de blokkades volgend jaar op de poten te zetten!

Een infotour door Nederland is al in de planning. Dit project, de werkgroep voor internationale antirepressiestructuren en de werkgroep voor een mondiale mobilisatie zullen kort worden voorgesteld. Daarnaast zal worden nagedacht over verschillende manieren om naar de G8 toe te gaan, wat we daar (en in Nederland) willen doen, hoe we ons het beste kunnen voorbereiden en in welke vorm we hiervoor in het Dissent netwerk willen samenwerken. Daarnaast willen we een (media)strategie bedenken om ons protest tegen de G8 ook aan het Nederlandse publiek over te brengen.

De bijeenkomst aanstaande dinsdag 12 september is in Utrecht en begint om 20.00 uur. De vergaderplek is het kantoor van Solidair, Lauwerecht 55 in Utrecht. Je vindt dat door de Oudegracht af te lopen (vanaf CS komende de gracht overstekend en dan naar links) en door te lopen, Lauwerecht is het verlengde van de Oudegracht.

(Dissent is opgericht tijdens de campagne tegen de vorige G8-top in Gleneagles, om die te ontvangen met protest en verzet. Nadruk ligt daarbij op horizontaal en basisdemocratisch organiseren, met als ‘charter’ de uitgangspunten uitgangspunten van het PGA.

Dinsdag, 12 september
20.00 uur
Lauwerecht 55
Utrecht

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Dissent!-NL.)