Ga naar de inhoud

Stop ACTA!

In de VS zijn na een succesvol protest deze week de wetten SOPA en PIPA even in de koelkast gezet. Een kleine overwinning in het vrij houden van het internet. Nu is Europa aan zet. Binnenkort behandelt het Europees Parlement ACTA. Dat is een van de laatste kansen om dit absurde internationale verdrag tegen te houden.

2 min leestijd
stop-acta

 

 

(Overgenomen van sargasso.nl)

Wat is ACTA? Kijkt u eerst even naar deze twee filmpjes:

{youtube}dmQN93NqqDM{/youtube}

{youtube}citzRjwk-sQ{/youtube}

Begint u al onrustig te worden? Dan hier nog een paar linkjes voor iets meer diepgang.

Samengevat: de industrie bepaalt wat u en ik wel en niet mogen doen op internet met als ultieme consequentie afsluiting van uw internetconnectie. Dit alles gebaseerd op een verouderd economisch model.

In Nederland is de “behandeling” in de Tweede Kamer gedaan op basis van geheime stukken, met dank aan de PVV.
De drang naar geheimhouding zou genoeg waarschuwing moeten zijn voor de verdachte aard van ACTA.

Dit is de laatste kans om ACTA tegen te houden. Diverse landen in en buiten Europa hebben al getekend. Alleen actie van het Europees Parlement kan het nu nog tegen houden.
Mail/bel de vertegenwoordigers in het Europees Parlement (vooral die van CDA/VVD/PVV). Mail/bel uw vrienden in andere landen van de EU om ook actie te voeren, bijvoorbeeld zoals de Polen het doen. Teken petities.

Het eerste moment dat het aan de orde komt in het Europees parlement is op 29 februari in de commissie Ontwikkeling. Ook de commissie Internationale Handel zou het eind februari kunnen behandelen.
Zodra duidelijk is wanneer behandeling in het Europees Parlement precies zal plaats vinden en de seinen nog steeds op rood staan, zullen we ook maar eens massaal een dag op zwart moeten gaan. Kennelijk is dat iets wat zelfs politici begrijpen.

Update 23-1: Morgen vindt al een eerste behandeling plaats in een commissie