Ga naar de inhoud

Solidariteit met Sea Watch

Solidariteitsactie tegen mogelijke vervolging Sea-Watch kapitein Carola Rackete en voor iedereen op de vlucht naar een beter leven

2 min leestijd

Vrienden van Sea-Watch organiseren donderdag 4 juli 2019 een solidariteitsactie met de kapitein van de Sea-Watch 3 en eenieder die vlucht op zoek naar een beter leven.

Kapitein Carola Rackete voer vorige week zonder toestemming de haven van Lampedusa binnen, nadat ze tevergeefs meer dan twee weken wachtte op instructies van de betrokken autoriteiten, waaronder Nederland en Italië, om de nog overgebleven 40 geredde personen van boord te laten gaan. Door haar actie heeft ze de rechten van de geredde mensen afgedwongen om op een veilige plaats van boord te gaan.

De kapitein werd direct na het afmeren van de Sea-Watch 3 in de haven van Lampedusa gearresteerd en daags erna naar Sicilië overgebracht. Het Italiaanse Openbaar Ministerie heeft een onderzoek naar haar geopend. De Sea-Watch 3 was één van de weinige schepen die nog voer op de Middellandse zee, maar dit zal vanaf 15 augustus praktisch onmogelijk worden door nieuwe Nederlandse regelgeving.

Tijdens de actie zullen de actievoerders een die-in uitvoeren en gaan sprekers in op de huidige situatie op zee.

De demonstranten eisen van de Nederlandse overheid:

1. Roep de Italiaanse regering op om Carola Rackete niet te vervolgen. Stop het criminaliseren van (steunverlening aan) vluchtelingen!

2. Laat de Sea-Watch 3, welke vaart onder Nederlandse vlag, haar noodgedwongen reddingswerk weer zo snel mogelijk hervatten.

3. Vluchtelingen welkom, vrijheid van beweging voor iedereen!

Wat: Actie in solidariteit met de kapitein Sea-Watch 3 en iedereen op de vlucht naar een beter leven

Waar: Spui, Amsterdam

Datum/Tijdstip: donderdag 4 juli 2019, 17.00 uur

Meer nieuws op facebook