Ga naar de inhoud

Schone Schijn Awards

Op zaterdag 12 november organiseert Milieudefensie de uitreiking van de Schone Schijn Awards 2005. Hét jaarlijkse gala voor Nederlandse bedrijven die er in geslaagd zijn zich met behulp van glimmende jaarverslagen en dito reclamefilmpjes een blinkend imago aan te meten dat de groezelige werkelijkheid volledig aan het zicht onttrekt. Bedrijven die in werkelijkheid grootschalige olievervuiling, ontbossing of andere grote milieu- en sociale problemen veroorzaken. Naast een flitsende uitreiking, zijn er een debat, films en ooggetuigen uit ontwikkelingslanden.

1 min leestijd
Placeholder image

Kom naar de Schone Schijn Awards 2005!

Milieudefensie spoort al dertien jaar lang Nederlandse bedrijven aan om verantwoord te ondernemen, met name in ontwikkelingslanden. Helaas zijn de resultaten hiervan mager. Met de Schone Schijn Awards vraagt Milieudefensie op een ludieke manier aandacht voor deze problemen. Milieudefensie ziet een belangrijke rol voor de politiek en vraagt minister president Balkenende om regels op te stellen waar Nederlandse bedrijven zich aan moeten houden als ze internationaal opereren.

Doe mee met Milieudefensie: Stem op één van de genomineerde bedrijven voor de publieksprijs, onderteken onze oproep aan Balkenende en natuurlijk: kom op 12 november van 20.00 tot 22.30 uur naar de uitreiking van de Schone Schijn Awards in de Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam. Toegang is gratis, deur open vanaf 19.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.milieudefensie.nl/globalisering of bel de Servicelijn van Milieudefensie, telefoon 020 6262 620.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Milieudefensie.)