Ga naar de inhoud

Roep ook de NTR op om Zwarte Piet te verwijderen uit het Sinterklaasjournaal!

Tegenstanders van Zwarte Piet, waaronder activisten van Doorbraak, hebben een open brief gestuurd naar de publieke omroep NTR met de oproep om nu eindelijk eens over te gaan tot volledige verwijdering van de Zwarte Piet-figuur uit het Sinterklaasjournaal.

1 min leestijd

(Bron: website doorbraak)

De NTR speelt een centrale rol bij de instandhouding van de racistische karikatuur. Als de omroep zich uitspreekt voor afschaffing van Zwarte Piet, dan zal dat grote maatschappelijke gevolgen hebben, in het onderwijs en overal waar die figuur nu nog steeds wordt gepromoot. Daarom is het noodzakelijk om de druk op de NTR op te voeren, ook al omdat onlangs is gebleken dat een deel van de door de omroep aangekondigde Roetveegpieten toch weer Zwarte Pieten zullen zijn.

Doorbraak roept iedereen op om de open brief, of een eigen versie daarvan, naar de NTR te sturen. Hoe meer mensen dat doen, hoe groter de druk op de omroep wordt. Hieronder de integrale tekst van deze open brief. Een versie in de ik-vorm vind je hier. Onderaan vind je de mailadressen van allerlei personen binnen de NTR. Sommigen kun je ook aanspreken via Twitter, gebruik daarbij de hashtag #NTRZonderZwartePiet.