Ga naar de inhoud

“Ze hebben allemaal gsm”

“Ze hebben allemaal gsm”. Of in het Duits “Alle haben jetzt Handys“; een legendarische uitroep van een politiechef die moest verklaren waarom het niet gelukt was demonstranten/relschoppers in toom te houden. Ze informeren elkaar over de toestanden op straat. Eind februari is er een evenement in Bremen over “mobilen Medien und Selbstorganisation” (oftewel: draagbare media en zelforganisatie)

1 min leestijd
Placeholder image

Meer informatie over het evenement is op de website te vinden.

Vrijdagavond 26 februari is er een lezing over het gebruik van mobiele media bij bewegingen buiten Europa. Daar worden praktijkvoorbeelden gegeven uit Azië en Zuid- en Noord-Amerika.

Uiteraard is er – we horen het alweer roepen op nettime-nl – ook oog voor het omgekeerde gebruik van de technologie, namelijk om activisten in de gaten te houden en te volgen. Het antwoord daarop is onder andere om encrypted te sms-en. Over de technische ontwikkelingen op dat gebied is een (gratis) workshop op zaterdag 27 februari. Men wordt verzocht geschikte apparatuur mee te nemen om ter plekke de techniek te installeren (meer info hier)