Ga naar de inhoud

Publieke debatweek over Europese begrotingsbeleid in 2021

Wij hebben het genoegen u uit te nodigen voor een week vol debat over de fiscale toekomst van Europa van 27 tot en met 30 september, online en voor iedereen toegankelijk via onze website: www.fiscalmatters.eu

2 min leestijd

(Door Sara Murawski, projectleider Sustainable Finance Lab, vertaling door globalinfo.nl plaatje van www.consilium.europa)

Dit meerdaagse evenement is een belangrijk moment om een breed debat op gang te brengen over het Europese begrotingsbeleid in 2021 – van belastingen tot begrotingsregels, klimaatverandering en ongelijkheid, en nog veel meer onderwerpen. (De voertaal zal engels zijn, GI)

We zijn vereerd dat enkele van de knapste koppen uit verschillende hoeken zullen spreken, onder wie Nadia Calvino (minister van Financiën van Spanje), Joseph Stiglitz (Nobelprijswinnaar), Elena Flores (adjunct-directeur-generaal “Economische en financiële zaken” van de EU-Commissie), Yanis Varoufakis (voormalig minister van Financiën van Griekenland), Mariana Mazzucato (directeur IIPP), Paschal Donohoe (voorzitter van de Eurogroep en minister van Financiën) en vele anderen.

Ik zou in het bijzonder uw aandacht willen vestigen op een debat over de ‘zuinige landen’ (29 september 15:00), dat voor uw organisatie interessant kan zijn. Wij zijn er trots op dat wij een panel kunnen presenteren met Alfred Katterl (hoofd van de afdeling Algemeen Economisch Beleid van het Oostenrijkse Ministerie van Financiën), Monika Arvidsson (Zweeds Verbond van Vakverenigingen), Lisbeth Bech-Nielsen (Deense Socialistische Volkspartij) en Harald Benink (Universiteit van Tilburg). Zij zullen discussiëren over de vraag of nieuwe begrotingsregels discipline of expansie moeten bevorderen en over de gevolgen daarvan voor de Europese integratie.

U kunt zich hier aanmelden: https://fiscalmatters.eu/event/frugal-four-and-european-fiscal-rules-discipline-or-expansion

Bezoek de website van het evenement www.fiscalmatters.eu voor het volledige programma en om u in te schrijven voor de debatten en workshops.

De debatweek wordt georganiseerd door FiscalMatters, een coalitie van maatschappelijke organisaties, denktanks en vakbonden, onder auspiciën van het Europees Parlement en het Europees Economisch en Sociaal Comité.