Ga naar de inhoud

Protestbijeenkomst in Amsterdam op 26 oktober over de stijgende voedsel en energieprijzen

De ontwikkelingen op economisch gebied hebben dramatische gevolgen. Behalve dat de gas- en energieprijzen explodeerden zijn de voedselprijzen abnormaal hoog gestegen. De inflatie ging als een raket omhoog.
In de eerste instantie lukt het de meeste mensen nog wel om rond te komen. Echter als de eindafrekeningen de bus in rollen en de laatste reserves op zijn zal er een vrij grote groep in armoede vervallen.

2 min leestijd

(Bron: website bijstandsbond)

Ofschoon het zittende kabinet de ellende enigszins tracht te compenseren blijkt nu al dat mensen in de problemen terecht komen.

Het is nu zo dat deze regering veel te laks is in het oplossen van de problemen. Er moet geëist worden dat deze regering onmiddellijk de voedsel producenten en supermarkten maximumprijzen oplegt
De Bijstandsbond heeft een petitie gelanceerd waarin wij een echt noodplan tegen armoede en ongelijkheid eisen. Je kunt de petitie tekenen op https://bijstandsbond.amsterdam

Op 26 oktober organiseert de Bijstandsbond een grote protestbijeenkomst om deze zaken te bespreken. Wij hebben een werkgroep inflatie die wekelijks bijeenkomt en een energiespreekuur waar mensen hun energierekening kunnen laten doorrekenen en waar ze advies krijgen. Op de bijeenkomst willen we het hebben over wat wij in eigen omgeving kunnen doen, maar ook over welke andere acties we kunnen ondernemen om de huidige ontwikkelingen aan de kaak te stellen en alternatieven te presenteren.

Voor de grote bijeenkomst hebben wij de volgende sprekers uitgenodigd:

Maureen van der Pligt – bestuurder FNV uitkeringsgerechtigden (Toegezegd)

Harry Westerink van Doorbraak (Toegezegd)

vertegenwoordiger Foodwatch (Toegezegd)

vertegenwoordiger Toekomstboeren

en nog te regelen andere sprekers

Bijeenkomst
26 oktober 2022
Dijktheater in Tetterode
Da Costakade 160 1053 XD Amsterdam
Amsterdam
Inloop: 18.30 uur
Aanvang: 19.00 uu
Einde: 22.00 uur.

Voor meer informatie;
Bijstandsbond
020-6898806
info@bijstandsbond.amsterdam