Ga naar de inhoud

Politiemeute trekt door Parijs

Een dreigende meute aan grotendeels gemaskerde politie-agenten heeft een tocht door Parijs gelopen, onderweg tegengehouden door Gendarmerie op weg naar het parlement. Uiteindelijk hielden ze het bij het lamleggen van de Champs Elysée en her en der zingen van het volkslied.

1 min leestijd

Het is al de derde achtereenvolgende nacht van ‘wilde’ demonstraties door politie-agenten (grotendeels in burger, met de beruchte stillen-armbanden om die arrestatieteams bij demonstraties (soms) dragen). Niet alleen in Parijs wordt gedemonstreerd door ontevreden dienders, ook in andere steden geschiedt dat. De demonstraties zijn begonnen nadat een politie-auto werd aangevallen en met molotovcocktails bestookt in een voorstad van Parijs. Twee agenten liggen zwaar gewond in het ziekenhuis. De politie-acties eisen meer middelen en bevoegdheden om ‘criminaliteit te bestrijden’. de rechtse presidentskandidaat Sarkozy heeft zich achter de demonstrerende agenten gesteld.

Hier een film van de laatste demonstratie in Parijs door Taranis, een links filmcollectief dat de acties tegen de Loi Travail nauw heeft gevolgd.