Ga naar de inhoud

Optocht ‘Niet te Koop verhuist’ (26 mei 16:30)

Beste buurtbewoners en sympathisanten,

De bezetting van de Borgerstraat 73 (Amsterdam Oud-West) op 18 mei jongstleden is een groot succes gebleken. De Borgerstraat 73 (Amsterdam Oud-West) is een tweekamerbenedenwoning (60m2) van woningcorporatie Stadgenoot.
Deze redelijk bescheiden voor senioren geschikte woning, dichtbij voorzieningen die voor deze groep belangrijk zijn, staat nu in de verkoop voor de lieve som van €245.000 k.k.

1 min leestijd

Actiegroep Niet Te Koop heeft deze woning bezet om een duidelijk statement te maken tegen de (uit)verkoop van steeds schaarser en duurder wordende sociale huurwoningen in Amsterdam.

Deze unieke bezettingsactie, waar jongeren en ouderen gezamenlijk aan meededen, heeft veel sympathie en bijval van omwonenden en anderen ontvangen.

== OPTOCHT ‘NIET TE KOOP VERHUIST’ ==
Om deze woning vierend en in stijl te verlaten, organiseert de actiegroep op donderdag 26 mei om 16:30 uur de optocht ‘Niet Te Koop Verhuist’.

De optocht vertrekt van de Borgerstraat 73 en trekt via een nog te bepalen route door Oud-West.

ACTIEGROEP NIET TE KOOP NODIGT ZO VEEL MOGELIJK MENSEN EN GROEPERINGEN UIT OM AAN DEZE OPTOCHT MEE TE DOEN.

Heb je hart voor behoud van betaalbare woningen en voor een eerlijke en rechtvaardige stad? Doe dan mee met de optocht en maak duidelijk dat je de uitverkoop van de stad in de algemeen en de uitverkoop van de sociale huisvesting in het bijzonder niet meer pikt!

MOBILISEER UW ACHTERBAN EN KOMT ALLEN!

Strijdbare groet,
Actiegroep Niet Te Koop

(facebook: https://www.facebook.com/events/560717790767697/)

Zie ook eerder bericht in Het Parool