Ga naar de inhoud

Oproep tot deelname aan Anarchie 2023

Oproep tot deelname aan Anarchie 2023 Internationale anti-autoritaire bijeenkomst Anarchie 2023 – St-Imier 19-23 juli 2023

3 min leestijd

(Bron: Oproep op website, vertaling globalinfo.nl)

Van 19 tot 23 juli 2023 zal er een bijeenkomst gehouden worden in St-Imier (Jura, Zwitserland) om de 150e verjaardag te vieren van het Congres van St-Imier, waar in 1872 de oprichting was van de Anti-Authoritaire Internationale, hetgeen de geboorte was van de georganiseerde anarchistische beweging.

Het evenement zal bestaan uit 5 dagen van bijeenkomsten, lezingen, concerten, seminars en diverse andere activiteiten. Het zal een geweldige gelegenheid zijn voor liefhebbers van het libertaire, inwoners van de regio en elders, en het algemene publiek om elkaar te ontmoeten, te debatteren, te delen en libertaire praktijk te ervaren.

Het zal ook een gelegenheid zijn voor degenen die de rijke geschiedenis van deze beweging nog niet hadden ontdekt, om te leren over haar bijdragen aan sociale vooruitgang en haar strijd, van vorige eeuwen tot nu.

Wat doen anarchisten vandaag? Wat zijn hun ideeën, hun werken, hun acties? Hoe hebben ze bijgedragen aan de wereldgeschiedenis gedurende meer dan 150 jaar? Wat kunnen we leren van dit concept, en waarom is anarchie nu wenselijker dan ooit?

Anarchie is helemaal niet chaos en gebrek aan orde, maar het tegenovergestelde: het pleit voor een anti-autoritaire aanpak en een persoonlijke en sociale organisatie die de emancipatie van alle mensen bevordert. Dit betekent vechten tegen alle vormen van onderdrukking, uitbuiting en opgelegd gezag, waarbij gestreefd wordt naar vergroting van vrijheid (afwezigheid van overheersing), gelijkheid (afwezigheid van privileges) en wederzijdse hulp (wederkerigheid).

Bij deze gelegenheid willen wij deelnemers uit alle continenten verwelkomen. Alle geïnteresseerden worden uitgenodigd bij te dragen aan de organisatie en het succes van deze bijeenkomst op de manier die zij zelf het meest geschikt achten (informatie delen, ideeën aandragen, deelnemen aan kunstprojecten, materiële ondersteuning, enz.)

De ⒶPENKI website is opgezet om iedereen in staat te stellen om workshops, discussies, concerten, enz. voor te stellen, te bespreken en te organiseren. en workshops, discussies, filmvoorstellingen, concerten, enz. te organiseren: ⒶPENKI

Volg Anarchy 2023 op sociale media!

Op Mastodon: @anarchy2023@todon.eu

https://todon.eu/@anarchy2023

Dit zal onze belangrijkste aanwezigheid op sociale media zijn. Als je nog niet op mastodon zit, begin dan hier: https://joinmastodon.org

Op Telegram: https://t.me/anarchy2023

Op Twitter: https://twitter.com/anarchy2023

Op Facebook kan het evenement gevonden worden op: https://www.facebook.com/events/559517672149734

Contact via email: info@anarchy2023.org

Wil je een donatie doen aan onze vereniging en zo helpen bij de organisatie van de Anarchy 2023 bijeenkomst, gebruik dan de volgende bankgegevens:

IBAN: CH28 0624 0575 1121 8190 1

SWIFT (BIC) RBABCH22240

Caisse d’Epargne Courtelary SA

2608 Courtelary, Switzerland

Ten name van Association 150 ans du congrès de Saint-Imier

Rue Françillon 29 2610 St-Imier