Ga naar de inhoud

Oproep: stem tegen de #pensioenroof (referenda FNV CNV VCP)

Afgelopen week maakten Koolmees, werkgevers en vakbondsonderhandelaars bekend dat ze een pensioendeal hadden bereikt. Van 12 juni (11 uur) tot en met 15 juni (12 uur) kunnen vakbondsleden stemmen per online referendum. Maar er is een compromis in elkaar geflanst dat in de verste verten niet tegemoet komt aan de drie hoofdeisen die de FNV, CNV en VCP gezamenlijk hadden gesteld. Eisen waarvoor lange tijd en intensief actie is gevoerd!

2 min leestijd
#pensioenroof

Op dinsdag 28 mei legden leden van de drie vakcentrales nog het OV in het hele land plat en een dag later werd in andere sectoren gestaakt. Ook waren er op de 29e mei op vier plekken in Nederland zeer goed bezochte protestmanifestaties. De drie hoofdeisen waarvoor lang is gestreden zijn door dit nepakkoord helemaal onderuitgehaald. En nu wordt verwacht dat de vakbondsleden daar maar even mee instemmen. MOOI NIET!

Over wat dit ´akkoord´ oplevert en vooral niet oplevert, kun je nalezen in een artikel van de Werkgroep Pensioenen Acties (WPA) van de Sector Senioren van de FNV en de Landelijke Coördinatiegroep ‘Red het Pensioenstelsel’ (LCR) dat je hier kunt vinden:  https://t.co/bHq5kTwCyX

Als vakbondslid voel ik me zwaar bedonderd door deze streek en daarom doe ik hier de OPROEP aan FNV´ers, CNV´ers en VCP´ers:

Teken niet voor dit zogenaamde pensioenakkoord. Want geen enkele van onze eisen is ingewilligd. En deze neoliberale ´oplossing´ van Ruttte & co maakt ons solidaire en collectieve pensioenstelsel kapot.

Help je mee om de protesttweet te verspreiden op Twitter en Facebook?

Die kun je vinden onder deze hashtags op Twitter:   #pensioenroof   en    #pensioenakkoord
Of kijk op dit twitteracount:   Supermacht_NL

Rob

( foto #pensioenroof protest )