Ga naar de inhoud

Oprichter Radical Riders ontslagen: protest bij Thuisbezorgd op 29 jan

Radical Riders-oprichter Ömür werd ontslagen omdat hij zich uitsprak. Tijd voor protest! Ondertussen groeien we, bouwen we takken. De vakbond werkt aan meerdere conflicten, groot en klein.

3 min leestijd

(Bron: website Radical Riders)

Wat is er allemaal gebeurd sinds de vorige vergadering? Radicale expansie, managers laten zien wie de baas is. We hebben schokkend nieuws en mogelijk komt er een actie aan, maar dat bewaren we voor het einde ?

Afdeling worden gesticht, onze bond breidt uit

Sinds onze laatste bijeenkomst lijkt het nieuws zich als een lopend vuurtje te verspreiden: een losgeslagen groep riders is tegen hun bazen gaan terugvechten en werken om voor elkaar op te komen. De bazen duiken ineen van angst. Met andere woorden, Radical Riders groeit snel. We verwelkomden al vele nieuwe leden in de groep, maar evenzoveel nieuwe gezichten moeten we nog ontmoeten.

Met dit in het achterhoofd gaan we ook afdelingen oprichten. We gaan LANDELIJK! Wie had dat ooit gedacht? Dit betekent een draai naar meer onafhankelijkheid en de blik op het bouwen van vermogen zich lokaal te concentreren op specifieke concrete problemen. Zoals de schrijver dezes, ik heb pijn in m’n kont van al te lang zitten. Dit zal natuurlijk even duren, maar het lijkt goed te gaan.

Successen en vooruitgang in tal van gevallen

De afgelopen weken hebben we tal van successen behaald. Van telefoonschade die wordt vergoed en beweging in grotere gevallen. Er is overweldigende steun verkregen voor kameraad Mustapha, terwijl onze vrienden in Duitsland een aantal stiekeme acties ondernemen tegen pakhuizen, en er worden verdere onderhandelingen met Gorilla’s gehouden.

Vechten voor ons recht om ziek te zijn

Nog een kameraad van ons werd ontslagen. Hun zag langdurig ziek thuis. Na een ‘beleefd’ gesprek met de manager heeft hun diens baan terug. Gorillas ontkende ooit hun ontslagen te hebben. Wat gek was aangezien het de dag ervoor nog door andere managers was bevestigd aan een andere Radical Rider die vragen stelde over dit ontslag. Sterker nog, de managers beweerden toen dat er niets meer aan te doen was en men maar met de bureaucratie moest gaan praten.Deze managers zijn gladde klootzakken heh?

Nou, we hebben ze aangepakt en de zaak was snel opgelost. We hebben allemaal het recht om ziek te zijn zonder dat het management ons in de nek loopt te hijgen en onze banen bedreigt. We moeten een precedent scheppen en een vuist maken tegen hun dreigementen! Ze hebben geen poot om op te staan ​​en dat weten ze.

Oprichter ontslagen – DEMONSTRATIE BIJ THUISBEZORGD

Datum: zaterdag 29 januari.
Tijd: 15:00
Locatie: Van Slingelandtplein 11, 1051 DD Amsterdam.

Dus nu het (niet helemaal) schokkende nieuws.

Thuisbezorgd zijn vakbondsbrekers! En ze zijn er loslippig over. Een van onze oprichters, een dierbare kameraad, is illegaal ontslagen omdat hij zich uitsprak over slechte arbeidsomstandigheden.

Gesprekken over problemen op ’t werk probeert Thuisbezorgd Amsterdam sinds jaar en dag onder het tapijt te vegen. Maar mensen wordt ook wel simpelweg het zwijgen opgelegd. Zo verwijderen ze bijvoorbeeld berichten van de werkchat server als die onvrede of kritiek bevatten. Ze schorsen werkers of verminderen hun uren.

Tot onze kameraad werd ontslagen.

Ze zijn bang voor ons. Laten we ze nog banger maken. Laten we de problemen in hun gezicht wrijven. We gaan natuurlijk vriendelijk en snel reageren (waarom zit er geen sarcasmeknop op deze computer?). Misschien hebben we iets in petto?

Wil je meer weten? Meepraten? Kom op de vergadering.
Je kunt het verhaal van Ömür hier lezen.